Košarka

NOVI IGRAČI ODVELI BUDUĆNOST U FINALE

Autor Anđela Vukčević Izvor Vijesti

Budućnost je u posljednji minut meča ušla sa 80:79, a onda je na 36 sekundi trojku pogodio Sulajmon (83:79), a Morgan dva slobodna bacanja za 85:81.

Izvor: MONDO/ ĐINA RADULOVIĆ

Prva od dvije generalne provjere pred start nove sezone završena je pobjedom - i to zahvaljujući hladnokrvnosti momaka koji bi trebalo da donesu dodatni kvalitet Budućnosti Voliju ove sezone.

Crnogorski prvak pobjedom nad Splitom 86:84 plasirao se u finale turnira u Širokom Brijegu, koji se organizuje povodom 50 godina od osnivanja Širokog, pišu Vijesti.

Iako je bio prijateljski meč na kraju je donio uzbuđenja, a da pobjeda pripadne Budućnosti u finišu se se potrudila pojačanja sa brojevima nula i jedan - Džuvan Morgan i Rašid Sulajmon.

Budućnost je u posljednji minut meča ušla sa 80:79, a onda je na 36 sekundi trojku pogodio Sulajmon (83:79), a Morgan dva slobodna bacanja za 85:81.

Ipak, ni tu nije bilo gotovo pošto je Antonio Jordano šutem van linije 6,75 smanjio na 85:84, u nastavku je Sulajmon pogodio jedan penal, da bi Morgan prekinuo posljednji napad Splita za plasman u finale.

I dok je pomenuti tandem blistao u finišu, tokom utakmice Budućnost su vodili još jednom sjajni Kenan Kamenjaš sa 15 poena i 10 skokova, Mekinli Rajt sa 12 koševa i pet asistencija, dok je Flečer Megi ubacio 11 - tri od četiri šutirao trojke.

Morgan je meč završio sa 10 poena i osam uhvaćenih lopti, a Sulajmon sa sedam poena i pet dodavanja.

Na drugoj strani David Škara je postigao 18 poena.

Budućnost će u finalu igrati protiv boljeg iz duela Široki - Zadar (20h).