Košarka

"Ne želim da povjerujem u to za Pešića": Svi košarkaši Srbije se udružili, ne daju selektora

Autor Milutin Vujičić

Aleksa Avramović ističe da su svi košarkaši Srbije složni u ocjeni da Svetislav Pešić treba da ostane selektor.

Izvor: Marko Metlas/© MN press, all rights reserved

Košarkaška reprezentacija Srbije ostala je bez selektora jer je Svetislav Pešić odlučio da napusti kormilo državnog tima. Odluku je donio još pred Olimpijske igre u Parizu, a kako je Košarkaški savez Srbije (KSS) u međuvremenu ostao bez direktora Dragana Tarlaća i predsjednika Predraga Danilovića - nije imao ni sa kim da pregovara o nastavku saradnje.

Ipak, svi dobro znamo koliko dobrih stvari Pešić učinio za reprezentaciju Srbije od kada se vratio na mjesto selektora, a posebno je bio vezan za svoje igrače. Jedan od njegovih ljubimaca Aleksa Avramović u intervjuu za "Mozzart Sport" ostavlja prostora da se nešto promijeni oko Pešićevog ugovora, nadajući se da će i dalje voditi "orlove": "Treba da se čujem sa njim. Ne želim da povjerujem da se to desilo. Ne ja, nego svi igrači", kazao je Avramović.

Upravo je Avramović kod Pešića igrao najbolju košarku u karijeri, kao i mnogi njegovi saigrači iz državnog tima: "Pešić zna koliko znači nama igračima, a i koliko mi značimo njemu. Napravio nas je boljim košarkašima, milina je sarađivati sa njim. Zna on sve šta mislim o njemu. Ne samo o njemu nego i o Draganu Tarlaću, žao mi je što odlazi jer je on bio idealan čovjek za tu poziciju direktora. Želim mu sreću u Bajernu, velikoj organizaciji. Njega krasti velika vrlina, smirenost. Jako je smiren i to je njegova karakteristika koja je meni u glavi kada pomislim na njega".

Izvor: Ivica Veselinov/© MN press, all rights reserved

"Sa svima je napravljena porodična atmosfera jer kada god stigne obavještenje da se okupljamo, osjeti se pozitivna energija. Svi jedva čekamo da se skupimo i družimo. Vratili smo taj legendarni kult, a za to je zaslužan trener i naravno igrači jer svi osjećamo ljubav prema državi".

Novi košarkaš CSKA iz Moskve ne želi da razmišlja još o potencijalnom nasledniku Svetislava Pešić: "Nadam se da će ostati selektor... Mislim... On sve zna".