Košarka

Milijarder se zbog Alekse hvatao za glavu! "Pozvao me je Miško, nisam vjerovao da ide iz Partizana"

Autor Tijana Jevtić

Prvi čovjek CSKA iz Moskve Andrej Vatutin bio je iznenađen kada je dobio predlog da dovede Aleksu Avramovića.

Izvor: MN Press

Aleksa Avramović je posle tri sezone u Partizanu promijenio klub. Posle osvajanja bronzane medalje na Igrama u Parizu Čačanin je i zvanično predstavljen kao novi igrač CSKA iz Moskve. Tim povodom, prvi čovjek kluba Andrej Vatutin pričao je o spletu okolnosti koje su reprezentativca dovele u Rusiju. 

"Veliko iznenađenje za nas kada nas je Miško (Aleksin agent Miodrag Ražnatović, prim. aut.) pozvao i predstavio nam mogućnosti da dovedemo Aleksu. Zaista veliko iznenađenje jer je on evroligaški igrač i mogao je da igra i dalje u Evroligi. Istog momenta sam rekao Mišku da ga želimo i potpisivanje je uslijedilo veoma brzo. Tražili su nam 10 dana izlaznu klauzulu za NBA što je normalno za takvog igrača", rekao je Vatutin za "Mocart sport". 

Posle velikog uspjeha Orlova, ali i odlične igre Avramovića na nedavno održanim Igrama pojavila se i bojazan kluba da bi plej reprezentacije Srbije mogao da postane i NBA igrač. "Kada je osvojio bronzu... Ne mogu da kažem da sam bio nervozan, ali rizikovali smo. Posle sedam ili osam dana čitao sam u medijima da su se u čitavoj priči pojavili Klipersi i Atlanta. Istog momenta sam krenuo da sklapam kockice u glavi, znači Atlanta... Bogdan Bogdanović, Igor Kokoškov, to je to. Hvatam se za glavu i pomišljam: 'Jao, šta ćemo sada da radimo?' Na kraju svega Aleksa je u CSKA", izjavio je Vatutin

Prvi čovjek kluba još je i dodao: "Nije CSKA samo Aleksa Avramović. CSKA nije jedan igrač. CSKA je tim koji će ga staviti u poziciju da bude šampionski igrač, ali ono što je definitivno je da nismo imali takvog igrača u prethodne tri sezone. Zahvalan sam Bogu što je on sada kod nas", zaključio je Vatutin

Obeštećenje Partizanu za Aleksu

Javnosti je već poznato da je od dolaska Alekse Avramovića u Rusiju korist imao i bivši klub. Naime, CSKA je morao da plati obeštećenje u iznosu od 400.000 eura. "Tako je. Morali smo da platimo obeštećenje Partizanu. Nemoguće je dovesti takvog igrača besplatno", rekao je Vatutin. 

Posle Miloša Teodosića koji je ostavio veliki trag u CSKA, boje ruskog kluba branio je i Dejan Davidovc. Sada je u redove crveno-plavih došao i Aleksa Avramović i već je zadobio povjerenje trenera i kluba. Do sada je odigrao sedam utakmica, od kojih je u tri bio starter. Prosječno je na terenu provodio nešto manje od 19 minuta i za to vrijeme bilježio 11,1 poen i 4,7 asistencija.