Košarka

Ovo je na račun kluba i Obradovića: Amerikanac se oglasio na Instagramu, pa odmah obrisao

Autor Mladen Šolak

Klub se oglasio da je Džon Braun dobio otkaz u Monaku i da može da ostane, ali ne i da igra. Evo kako je on reagoao.

Izvor: MN Press

Košarkaš Monaka Džon Braun više nije član tog tima i tu odluku dočekao je sa čuđenjem. Nakon što je klub objavio da će saradnja biti raskinuta posle dvije sezone i da će mu biti omogućeno da se u Monaku do januara 2025. oporavlja od povrede ramena, on se oglasio na društvenim mrežama kratkom porukom: "Pa, to je bilo neočekivano". Tu poruku je zatim i obrisao.

Džon Braun je krilni centar rođen 1992. godine i igrao je za Monako pod vođstvom srpskog trenera Saše Obradovića od 2022. Prethodno je nosio dres Uniksa (dvije sezone) i nekoliko italijanskih timova. Sa Monakom je osvojio dvije titule, Kup Francuske, bio je najbolji defanzivac lige prošle sezone, lider Evrolige u ukradenim loptama 2022...

Ovako se Monako oprostio od njega: "Džon Braun je čovjek sa besprekornim stavom, borbenošću i kvalitetima izraženog defanzivca koji je dvije godine nosio boje našeg tima. Teško je reći koliko puta se borio za loptu kao lav u kavezu. Takvo ponašanje i njegova strast za pobjedom, viđena čim je ušao u klub, učinili su ga jednim od ljubimaca navijača".

I predsjednik kluba Aleksej Fedoričev nazvao je Brauna džentlmenom velikog srrca. "Njegova posvećenost timu bila je očigledna kada se vraćao iz povreda, uključujući i njegovu nezaboravnu žrtvu u petoj utakmici plej-of serije protiv Fenerbahčea. Džon Braun je osnovni dio naše porodice i izražavamo mu najdublju zahvalnost za doprinos. Želimo mu brzi oporavak i radujemo se što ćemo ga videti jačeg nego ikad ranije".