Košarka

Zvezda tesno pala u Atini protiv Olimpijakosa: Crveno-beli videli ko je već spreman za Evroligu

Autor Mladen Šolak

Crvena zvezda odigrala dosad najteži pripremni meč u Pireju protiv Olimpijakosa.

Izvor: MN Press

Crvena zvezda izgubila je od Olimpijakosa 83:87 u dosad najvažnijoj proveri za novu sezonu u Pireju. U dvorani "Mira i prijateljstva", beogradski crveno-beli igrali su u nekompletnom sastavu, bez Miloša Teodosića i Nemanje Nedovića, a predvodili su ih plejmejkeri Kodi Miler Mekintajer sa 18 poena, Jago Dos Santos sa 17, kao i centar Džoel Bolomboj je protiv svog bivšeg tima ostvario "dabl-dabl" učinak sa 14 poena i 11 skokova.

"Meč u Pireju bio je pravi takmičarski, izuzetno čvrst i borben, a crveno beli su nakon izjednačene prve deonice (23-23), vodili na poluvremenu 38:35 (Mekintajer 12), i kraju treće četvrtine 56:54, da bi na kraju u izjednačenoj završnici pretrpeli poraz u meču koji je za crveno bele bio od velike koristi pred start sezone i svakako najjača provera do sada", objavila je Crvena zvezda.

Filip Petrušev, košarkaš Olimpijakosa koga je Zvezda silno htela u ovom prelaznom roku, nije nastupio za domaće ni u ovom pripremnom meču, kao ni povređeni tandem centara Nikola Milutin - Mustafa Fal.

Crvena zvezda će odmah posle ovog meča otići u Moskvu, na VTB kup, na kojem će u četvrtak igrati protiv CSKA.

  • KK Crvena zvezda: Miler Mekintajer 18, Kenan 3, Davidovac 1, Mitrović 5 (5 sk), Lazić, Kalinić 2, Dobrić 14 (3/4 za tri), Bolomboj 14 (11 sk), Ilić, Daum, Gedraitis 5, Plavšić 4, Kostić, Dos Santos 17 (4/7 za tri, 5 as)
  • Olimpijakos: Rajt 25 (10 sk), Mitru-Lang, Larencakis 7, Vildoza 5, Vezenkov 24 (3/7 za tri), Spartalis, Dorsi 6, Piters 4, Mekisik 16, Furnije.