Košarka

"Odlazi velikan košarkaške igre!" Slavni Hrvat se oglasio zbog Svetislava Pešića

Autor Dušan Ninković

Rastanak Srbije i Svetislava Pešića prokomentarisao i Aco Petrović.

Izvor: MN Press

Svetislav Pešić više neće biti selektor košarkaške reprezentacije Srbije, potvrdio je i iskusni stručnjak. Time se završava drugi mandat jednog od najboljih evropskih trenera svih vremena na klupi našeg nacionalnog tima, a reakcije na novi rastanak stižu iz cijelog regiona. Između ostalog i od legendarnog Hrvata Aleksandra Petrovića.

Nekadašnji košarkaš, a kasnije sportski radnik, trener i selektor oglasio se nakon što su iz Srbije stigle informacije o Pešićevom završetku mandata na klupi reprezentacije Srbije. Aco je istakao veličinu Svetislava Pešića, iako je bilo perioda kada su bili u sukobu.

"Često smo bili na suprotnim stranama, kada su u pitanju bile košarkaške teme, ali ukoliko je tačna vijest da odlazi, postao sam svjestan da odlazi velikan košarkaške igre", napisao je na svom "X" profilu nekadšanji hrvatski košarkaš, a danas trener Aco Petrović. Pgoledajte njegovu objavu:

Inače, brat legendarnog Dražena Petrovića imao je nedavno kratak verbalni sukob sa Svetislavom Pešićem preko medija. Slavni trener malo se naljutio na na komentare koji su stizali iz Hrvatske, pa je njegova reakcija da ne treba Aco Petrović da nam drži lekcije izazvala lavinu komentara u regionu. Pravdao se Petrović nakon toga, a sukob je očigledno brzo okončan jer su iz Pariza objavili zajedničku fotografiju.