Košarka

Bivši igrač Partizana bomba u ABA ligi: Dubai najveće pojačanje predstavio u zoru!

Autor Nebojša Šatara

Iskusni košarkaš Davis Bertans igraće u regionalnom takmičenju naredne sezone.

Izvor: MN Press

Košarkaški klub Dubai u debitantsku sezonu ulazi sa velikim ambicijama, a već na samom početku klupske istorije pokušaće da osvoje ABA ligu. U skladu sa očekivanja od debitantskog nastupa u regionalnom takmičenju su i pojačanja za novu sezonu, a najveće stiže iz NBA lige. U neočekivanom terminu, malo poslije sedam sati ujutru po našem vremenu, Dubai je predstavio bivšeg košarkaša Partizana Davisa Bertansa.

Iskusni Letonac vraća se u evropsku košarku nakon bogate NBA karijere tokom koje je igrao za San Antonio, Vašington, Dalas, Oklahomu i Šarlot. Prije toga je sjajni šuter igrao za nekoliko letonskih timova, Olimpiju iz Ljubljane, Partizan i Baskoniju. U crno-bijelom dresu odigrao je dvije i po sezone, a taj dio karijere obilježili su mu dokazivanje na evroligaškoj sceni i teška povreda ligamenata zbog koje je pauzirao devet mjeseci.

Sa Partizanom je tri puta bio šampion Srbije, a po jednom je osvojio Kup Radivoja Koraća i ABA ligu. Kao igrač Cedevite tri puta je osvojio Kup Slovenije. Najbolju evroligašku sezonu odigrao je u dresu španskog tima, što ga je i preporučilo NBA ekipama.

Sastav Dubaija za sezonu ABA lige 2024/25: Aleksa Uskoković, Nejt Mejson, Klemen Prepelič, Danilo Anđušić, Ferdinand Ravena, Nemanja Dangubić, Lejton Hemonds, Avudu Abas, Davis Bertans, Džakori Vilijams, Bora Jašar, Leon Radošević, Ahmet Duverioglu.