Košarka

Ta priča se priča, 500 puta ponovljena laž! Željko Obradović o "najvećem budžetu u Evroligi"

Željko Obradović govorio o budžetima, mogućnostima Crvene zvezde i Partizana, kao i o "lažima ponovljenim 500 puta".

Izvor: YouTube/euronews

Trener Partizana Željko Obradović se, u jeku priprema za predstojeću sezonu, dotakao mogućnosti Zvezde i Partizana u Evroligi. "I Zvezda i Partizan mogu mnogo. Nikakvu dilemu nemam u tom smislu. Kad sam pričao o tome, Evroliga je nastala 2000. godine, kada je bilo i FIBA takmičenje, pa je 2001. godine formirana jedinstva. Nisu svi klubovi ravnopravni, ima osnivača koji donose odluke i uključena su im dva, Bajern i ASVEL, a ostalih pet koji igraju nemaju pravo glasa. To nije logično. Mislio sam u tom smislu da moramo da se izjednačimo, jer ni Zvezda, ni Partizan nemaju prava od TV prenosa, a nemaju ni prava od ABA lige", rekao je trener crno-bijelih u intervjuu za "Euronews".

Sam pomen učestvovanja u najprestižnijem takmičenju u Evropi za sobom povlači pitanja budžeta. Obradović je objasnio u kakvoj se poziciji nalaze klubovi.

"Da bismo igrali Evroligu, moramo da platimo, Dobar igrač u košarci košta milion ili dva miliona eura. Budžeti? Ne igraju uvijek budžeti, naravno, ne osvajaju timovi sa najvećim budžetom Evroligu, niti su osvajali, niti će osvajati. U tom smislu mislim da Zvezda i Partizan mogu mnogo", dodao je Obradović. 

Najtrofejniji trener Evrope rekao je da je samo jednom imao najveći budžet u takmičenju i na tom mjestu komentarisao i "priče koje se pričaju", nazvavši ih lažima.

"Jedne godine sam trenirao ekipu sa najvećim budžetom i nikad posle toga. To je priča koja se priča i nemam problem sa tim. Lako se uđe na sajt i pogleda, provjeri. Kada neko želi da dokaže nešto što ne može da se dokaže, onda se hvata... Kada ponovite laž 500 puta, onda je najlakše svima. Da ne pričam o propagandi i tako dalje", konstatovao je Obradović