Košarka

Denver usred noći potrošio 244.000.000 dolara: Prave šampionski tim Jokiću, ne daju nikome da ide!

Autor Nikola Lalović

Denver neće ništa mijenjati, uz Nikolu Jokića ključni igrač ostaje Džamal Marej!

Izvor: Instagram/NBA/printscreen

Ne žali novac Denver! Žele u Nagetsima da ponovo dođu do titule, a zato su riješili da ne brinu oko nastavka saradnje sa Džamalom Marejem. Sada već iskusnom pleju ponudili su maksimalno produženje ugovora do 2029. godine. Njemu je ugovor isticao na kraju sezone pred nama, a kako bi ga zadržali još pet godina Nagetsi su morali da potroše 244.000.000 dolara!

Iako se Marej nije proslavio na Olimpijskim igrama u Francuskoj to nije uplašilo Nagetse, pa će tako nastaviti sa istim jezgrom tima. Prošle sezone je Marej prosječno postizao 21,2 poena i imao 6,5 asistencija po meču, a sada će uz sebe na poziciji organizatora igre imati i Rasela Vestbruka. Pričalo se i o eventualnom dolasku Vasilija Micića, ali od toga za sada nema ništa. 

Denver će tako u sezonu 2025/26 ući sa 13 igrača pod ugovorom, a ključni košarkaši kojima ističe saradna su Eron Gordon, Dario Šarić i Rasel Vestbruk, saradnja ističe i Deandre Džordanu i Vlatku Čančaru, a za Kristijana Brauna, Džulijana Strotera i Pejtona Votsona ekipa ima timsku opciju da produži saradnju.

BONUS VIDEO: