Košarka

Oborili ga na pod i vezali lisicama: Zvijezda američkog fudbala uhapšena ispred stadiona

Čuveni NFL igrač Tajrik Hil uhapšen neposredno ispred stadiona Majamija, na putu ka utakmici.

Izvor: @LakeShowYo/X

Poznati igrač američkog fudbala Tajrik Hil (30) uhapšen je u Majamiju, dok je išao na svoju utakmicu u dresu Dolfinsa! "Vajd-risiver" je izveden iz svog vozila i okružen četvoricom pripadnika policije on je vezan lisicama i oboren na zemlju. Prema prvim informacijama iz SAD, on je zaustavljen zbog brze vožnje, poslije čega je ušao u sukob sa policijom i odveden je u stanicu.

Nakon što su reagovali njegovi branioci, kao i klub, Hil je pušten iz pritvora i igraće u utakmici Majami - Džeksonvil, koja će biti igrana u nedjelju od 19 časova prema vremenu u Srbiji, odnosno u 13 časova prema tamošnjem vremenu.

Hil je zaustavljen u neposrednoj blizini "Hard Rok" stadiona i dijelio ga je samo jedan stambeni blok od ulaska u kompleks Majamija.

Njegov agent, Dru Rozenhaus, rekao je da je ovo situacija koja 'slama srce' i naglasio da je bila potpuno nepotrebna. Takođe, rekao je da njegov klijent nije bio maltretiran i da je zapanjujuće to što je oboren na zemlju i vezan lisicama.

"Pazićemo na njega i ispitaćemo šta se dogodilo. Zahvalni smo samo na tome da je Tajrik u redu", kazao je on.

Tajrik Hil je NFL igrač od 2016. godine, pet godina je proveo u Kanzas siti Čifsima i sa njima je osvojio titulu 2021, poslije čega je prešao u Majami. Jedan je od najboljih igrača lige i prošle godine bio je igrač sa najviše osvojenih jardi nakon uspješnih dodavanja. Zanoimljivo je i to da je u mladosti bio tako uspješan atletičar da je bio juniorski šampion svijeta u američkoj štafeti 4x100 metara u Barseloni 2012. Iste godine je bio i treći na svijetu u juniorskoj konkurenciji, u trci na 200 metara.