Košarka

Tragedija: Poginuo poznati turski košarkaš (34), sa Željkom Obradovićem osvojio jedine trofeje

Autor Dušan Ninković

Nekadašnji krilni centar Ilkan Karaman izgubio život na ulici.

Izvor: MN Press

Strašne vesti stižu iz Turske, gde je poginuo sportista. Poznati turski košarkaš Ilkan Karaman preminuo je u 35. godini nakon što ga je udario automobil. Kako se navodi u izvještajima turskih medija, pretpostavlja se da je vozač bio pod dejstvom alkohola kada je udario Karamana, koji je bio na trotoaru.

Tragedija se dogodila u mjestu Datča, gde je Ilkan Karaman otputovao na ronjenje. On je na ulici čekao svog prijatelja koji je sipao gorivo, a sa kojim je trebalo da roni. Pijani vozač izgubio je kontrolu nad vozilom, skrenuo sa puta i udario Ilkana na trotoaru, gdje je turski košarkaš i izgubio život prije nego što je stigla pomoć.

Tokom profesionalne karijere Karaman je igrao za Tofaš, Karšijaku, Fenerbahče, Bešiktaš i brojne druge turske klubove, a jedan dio karijere proveo je i u inostranstvu. Svojevremeno je kao prvotimac Bešiktaša igrao protiv Partizana, dok je pod komandom Željka Obradovića osvojio tri trofeja sa Fenerbahčeom. Davne 2012. godine Bruklin ga je draftovao kao 57. pika.