Košarka

Cijeli Zagreb zviždao Divcu zbog hrvatske zastave: Vlade se oglasio nakon meča u Draženovu čast!

Autor Dušan Ninković

Vlade Divac poslije zvižduka u Hrvatskoj otkrio šta je bilo najbitnije za njega.

Izvor: Goran Mehkek / CROPIX / imago sportfotodienst / Profimedia

Nekadašnji košarkaš Vlade Divac bio je jedan od specijalnih gostiju na memorijalnom meču u Zagrebu, koji su Aco Petrović i njegova porodica organizovali u čast Dražena Petrovića - svojevremeno najboljeg evropskog košarkaša. Iako su tokom karijere bili i najbolji prijatelji, Divac je u glavnom gradu Hrvatske dočekan zvižducima.

Navijači sa tribina pokvarili su meč igrač u čast 60 godina od rođenja Dražena Petrovića, a povodom za zvižduke vjerovatno je bio događaj iz davne prošlosti kada je Divac uzeo hrvatsku zastavu u Buenos Ajresu jednom gastarbajteru i bacio je na pod. Taj detalj postao je dio istorije košarke na ovim postorima, a u Zagrebu se pamti toliko da Vlade još nije dobio oproštaj.

Na kraju je on ispao žrtva revijalnog meča sa čak 250 specijalnih zvanica, jer mu je voditelj programa uručio mikrofon suprotno ranije napravljenom planu. "Prema scenariju uopšte nije trebalo ja da govorim, ali voditelj mi je dao mikrofon i nisam mogao da odbijem. Usredsredio sam se na ljude sa kojima sam se lijepo družio ovih dana i prije svega porodicu Petrović, jer je meni najvažnije da je sjećanje na Dražena bilo impresivno", poručio je Vlade Divac.

Podsjećamo, Vlade i Dražen bili su veoma bliski prijatelji dok je postojala Jugoslavija, ali je građanski rat u zajedničkoj državi uticao i na njihovo druženje. Odnosi su zahladnjeli, a njih dvojica nisu uspjeli da izglade nesuglasice prije smrti jednog od najboljih hrvatskih košarkaša svih vremena.