Košarka

Navijači zapalili aerodrom, zbog ovoga je odbio NBA ligu! I zvezdaši slave dok gledaju kako Atina gori

Autor Mladen Šolak

Evan Furnije došao je u Olimpijakos i Evroligu, ostvarivši svoj davni san.

Izvor: Instagram/olympiacosbc

Novi šuter Olimpijakosa Evan Furnije stigao je u Olimpijakos, a na aerodromu u Atini dočekan je kao božanstvo. Ogroman broj navijača čekao je pred zgradom aerodroma da iz nje izađe čuveni NBA šuter, koji je u Americi nastupao čak 12 godina.

Prema pisanju "Lekipa", on je odbio Vašington Vizardse, jer nije htio da igra u gubitničkom timu. Umjesto toga, odabrao je da se vrati u Evropu i da prvi put zaigra u Evroligi, što je bila misaona imenica dok je nosio dres Nantera u drugoj ligi Francuske u sezoni 2009/10 i potom Poatjea.

"Evan Furnije je imao 'na stolu' dvogodišnji ugovor Vašingtona u NBA ligi, ali nije ga interesovalo da bude 'mentor' mladim igračima u 'gubitničkom timu'. Želio je da se takmiči u Evropi i da opet uživa igrajući košarku", prenio je francuski novinar Maksiim Oban Furnijeove reči za "Lekip".

Pogledajte kakav su pakao napravili navijači Olimpijakosa u Atini zbog slavnog Francuza, osvajača dva olimpijska srebra (Tokio, Pariz), dvije svjetske bronze (2014, 2019) i po jednog evropskog srebra (2022) i bronze (2015).

Evan Furnije ostavio je najdublji trag u Orlandu, za koji je igrao čak sedam godina, od 2014. do 2021. Prije toga je dve godine nosio dres Denvera, a posle odlaska sa Floride promenio je tri tima - za Njujork Nikse igrao je tri godine, a kratko se zadržao u Detroitu prošle sezone, kao i u Bostonu 2021. Sada je vrijeme da počne novu, evroligašku epizodu, u mjesecu oktobru, u kojem će proslaviti 32. rođendan.