Košarka

Bruno Kaboklo ima novi klub! Partizan prodao Brazilca, neće igrati Evroligu

Autor Dušan Ninković

Brazilski košarkaš Bruno Kaboklo novi je košarkaš Hapoela iz Tel Aviva.

Izvor: Marko Metlas/© MN press, all rights reserved

Doskorašnji centar Partizana Bruno Kaboklo neće nastaviti karijeru u Beogradu, ali ni u NBA ligi gdje je poslednjih dana trenirao sa Golden Stejt Voriorsima. Kako javljaju mediji u Izraelu, novi tim brazilskog centra je Hapoel iz Tel Aviva, koji će Partizanu isplatiti obeštećenje za usluge problematičnog košarkaša.

Kako prenosi "Israelhayom", Kaboklo je dogovorio detalje sa Hapoelom, u kojem će imati platu od čak 1.500.000 američkih dolara! Isti izvor navodi da će Izraelci isplatiti Partizanu obeštećenje za koje se očekuje da će biti oko 600.000 američkih dolara. To je veliki novac za evropsku košarku, u kojoj transferi nisu tako uobičajeno stvar.

Kako se navodi u medijima iz Izraela, Bruno Kaboklo i Hapoel iz Tel Aviva postigli su dogovor o saradnji, a poslednji detalji pregovara tiču se novca koji će morati da bude isplaćen Partizanu, da bi Brazilac postao slobodan. Djeluje da će crno-bijeli biti zadovoljni razvojem situacije, jer Kaboklo svakako nije u planovima Željka Obradovića pred novu sezonu - nije se pojavio ni na promociji tima, ni na prvim treninzima srpskog tima.

Kaboklo je seniorsku kariejru počeo u ekipi Pineiros iz Brazila, a zatim je bio član Toronta, Sakramenta, Memfisa i Hjustona, uz igranje u razvojnim timovima NBA ekipa. Uslijedio je Limož, pa Sao Paulo, zatim Kapitanes iz Meksiko sitija, Ulm i na kraju Partizan. Crno-bijele je napustio u finišu prethodne sezone, kada nije imao dozvolu kluba za to, zbog čega je morao da reaguje Ostoja Mijailović. U međuvremenu su stizale različite informacije oko njegovom ostanku i odlasku, ali djeluje da je sada sve rešeno!