Košarka

Goran Dragić navija za Partizan i dobro pamti sve! Grobare oduševio fotografijom

Autor Mladen Šolak

Slovenački plejmejker na oproštaju od košarke dobio na poklon Partizanovu "sedmicu" i rado je obukao. Otkrio je za koga navija.

Izvor: instagram.com/the_1_dragon

Legendarni slovenački košarkaš Goran Dragić (38) zvanično je završio karijeru na spektakularnom oproštaju u Ljubljani. Njegovu poslednju utakmicu uveličali su  asovi Nikola Jokić, Bogdan Bogdanović, Nikola Vučević, Boban Marjanović, Vladimir Radmanović... Za to vrijeme, i kraj terena sjedjeli su naši velikani igre pod obručima, Predrag Danilović, Aleksandar Đorđević, Dejan Bodiroga, Miroslav Berić...

Upravo je Mića Berić prilikom susreta sa Dragićem u hotelu uručio dugogodišnjem NBA asu Partizanov dres sa brojem "sedam". Slovenac ga je odmah obukao i na Instagramu objavio fotografiju na kojoj je zagrljen sa Berićem. Uz to je dodao i navijačku pesmu Grobara "Dobro pamtim sve".

Izvor: instagram/the_1_dragon

Prošlog ljeta, činilo se da je moguće da Goran Dragić zaista obuče dres Partizana i da u njemu zaigra pod vođstvom Željka Obradovića u Evroligi i ABA ligi. Posle rastanka sa Milvokijem nakon pretprošle sezone, on je bio dugo bez kluba, ali ipak nije prelomio da se vrati u Evropu i da ponovo zaigra u regionalnom takmičenju, u kojem je poslednji put nastupao davne 2008, kao igrač Olimpije iz Ljubljane.

Tog ljeta on je otišao u NBA i tamo igrao za Finiks, Hjuston, pa opet za Finiks, u kojem je bio proglašen za igrača koji je najviše napredovao. Potom je 2015. prešao u Majami i sa njim nastupio i u finalu u "bablu" 2020. godine u Orlandu. Od 2021. počeo je češće da mijenja ekipe i posle kratkih epizoda u Torondu, Bruklinu i Čikago Bulsima, Milvoki je 2023. bio njegova poslednja stanica.

Iako su navijači Partizana dugo zamišljali da ga vide u crno-bijelom, i iako je očigledno i u njemu tinjala ta želja, Dragić je ipak odlučio da je posle NBA karijere bio kraj. U Evroligi je poslednji put nastupao davne 2011. godine, kada je tokom NBA "lokauta" kratko nosio dres Baskonije. Pogledajte kako je izgledao njegov oproštaj: