Košarka

Optužen brat Nikole Jokića: Otkriveni detalji iz Amerike!

Autor Nebojša Šatara

Straiji brat srpskog košarkaša ima problema sa zakonom u SAD.

Izvor: Javier Rojas / Zuma Press / Profimedia

Strahinja Jokić (42), stariji brat najboljeg košarkaša na svijetu, optužen je pred američkim sudom! Kako prenosi "Denver Post", Nikolin brat optužen je za napad trećeg stepena jer je na košarkaškoj utakmici udario navijača koji je sjedeo u njegovoj blizini.

Udarac je uslijedio nakon "verbalne razmjene", napisala je policija u zapisniku nakon incidenta. Navijač koji je udaren šakom razgovarao je sa policijom tri dana nakon utakmice 22. aprila. Zadobio je potres mozga, posjekotine i modrice po licu. U početku nije želio da podnese tužbu, ali se kasnije predomislio, saopštila je policija.

Strahinja Jokić optužen je krajem jula. Policiji je rekao da osjeća da nije uradio ništa loše jer je branio starijeg čovjeka kojeg je poznavao veoma dugo. Sudija Okružnog suda u Denveru je u srijedu donio nalog za zaštitu kojim se Strahinja Jokić mora držati podalje od žrtve u ovom slučaju. Takođe je naložio Strahinji Jokiću da završi uzimanje otisaka prstiju i vrati se u sud u oktobru kako bi se izjasnio o krivici.

Borba na dan utakmice nije prvi sukob Strahinje Jokića sa policijom Denvera. Godine 2019. optužen je za napad i optužen da je gušio i gurnuo ženu, a zatim ju je spriječio da pozove hitnu. Strahinja Jokić se u tom slučaju izjasnio krivim za prekršajnu prijavu za ometanje telefonske usluge, kao i za krivično djelo neovlašćenog pristupa u okviru odložene kazne u kojoj su se tužioci složili da na kraju ponište osudu za neovlašćeno posjedovanje ako se pridržava sudskih pravila za uslovnu kaznu bez nadzora i dvije godine nije počinio drugo krivično djelo.

Optužba za povredu posjeda odbačena je 2022. godine nakon što je uspješno završio taj mandat, pokazuju sudski zapisi. Prekršajna presuda stoji. Optužbe za lažno zatvaranje i napad protiv Strahinje Jokića takođe su odbačene u okviru sporazuma o priznanju krivice u tom slučaju iz 2019. godine.