Košarka

Obradović je zbog jedne izjave dobio najjače aplauze Grobara: Prvo to, pa tek onda novi tim

Željko Obradović je prije predstavljanja novog tima želio da čestita reprezentaciji Srbije na bronzanoj medalji na Olimpijskim igrama u Parizu.

Izvor: MN Press

Košarkaški klub Partizan odlučio je da na nesvakidašnji način predstavi tim za narednu sezonu, tako da su novi košarkaši izašli pred navijače u krcatoj MTS Dvorani. Partizan je na spektakularnom događaju pod imenom "Crno-bijela simfonija" imao muzički i umjetnički program, a potom je uslijedilo predstavljanje tima koji će voditi Željko Obradović.

Upravo je njegov izlazak na binu izazvao najjaču reakciju kod prisutnih navijača, obećao je veliku borbu i želju kod svojih igrača naredne sezone, potvrdio je da je osnovni cilj da se dobije licenca Evrolige na tri godine, dok je takođe prije svega toga imao šta i da kaže o košarkaškoj reprezentaciji Srbije. Želio je da čestita svima na velikom uspjehu na Olimpijskim igrama u Parizu, zbog čega je posebno nagrađen aplauzima.

"Prije svega, prilika je da se čestita našoj reprezentaciji na izvanrednim igrama i na fantasičnom rezultatu. Čestitke svim igračima, stručnom štabu, predsjedniku KSS, našem Predragu Daniloviću, Kariju Pešiću, a moraću da istaknem našeg kapitena koji nam se vratio - Vanju Marinkovića", rekao je Obradović.

"Da čestitam i Aleksi Avramoviću koji je igrao izvanredno prvenstvo, koji je bio sa nama do ove sezone. I još dvojici momaka, Bogdanu Bogdanoviću i Nikoli Milutinovu. Čestitke i svim ostalima, ogroman uspjeh i učinili su nas ponosnim", dodao je on.

Podsjetimo, pored pomenutog novog kapitena Vanje Marinkovića predstavljeni su i Ife Lunberg, Frenk Nilikina, Brendon Dejvis, Duan Vašington, Balša Koprivica, Mario Nakić, MItar Bošnjaković, Aleksej Pokuševski, Sterling Braun, Ajzak Bonga, Arijan Lakić, Ajzea Majk, Aleksa Dimitrijević i Tajrik Džouns. Crno-bijele je pojačao i Karlik Džouns koji je opravdano bio odsutan i već danas će se pojaviti u Beogradu.