Košarka

Durent je slabić! Njemački reprezentativac zapušio usta američkom superstaru

Autor Nemanja Stanojčić

Denis Šruder odgovorio je Kevinu Durentu na prozivke...

Izvor: MN Press

Denis Šruder odgovorio je Kevinu Durentu i zapušio mu usta posle prozivke američkog košarkaša. On je odgovorio njemačkom reprezentativcu tako što je posle osvojenog zlata na Olimpijskim igrama napisao "visoka inteligencija i zabava". Na taj način je pokušao da spusti i njega i evropsku košarku...

Sada je stigao odgovor od strane Šrudera. "Ti si takva vrsta zvijezde da moraš da kažeš nešto osobi kao što sam ja koja nije mislila ništa u negativnom kontekstu. Rekao sam ono što vidim sa obije strane. Nije mi se dopalo. Na kraju dana taj tvit, objava ili šta je već napisao bilo je zbog mene, iako ja nisam pisao ništa negativno. Poštujem mnogo te momke, svi su legende, ali mi takav potez govori koliko je on ustvari slab", rekao je Šruder, a prenosi "BasketNews".

Da se podsjetimo, ovo je bila izjava koju je njemački plejmejker dao tokom Olimpijskih igara. "Evropska košarka se igra na inteligenciju, nema šale. Direktne instrukcije trenera, igrači visoke inteligencije koji znaju kako se igra. NBA je i dalje najbolja liga na svijetu, ali Evropljani dolaze. Postoje timovi poput Srbije, Španije, Grčke, Francuske, Njemačke, mnogo ekipa koja znaju da igraju i koje imaju i atleticizam".

Denis Šruder rođen je u Braunšvajgu 1993. godine u braku Njemca i Gambijke i u djetinjstvu se bavio skejtbordingom više nego košarkom. Ipak od svoje 11. godine i nakon smrti oca 2009. potpuno se usredsredio na košarku, kao igrač Braunšvajga. Na NBA draftu biran je kao 17. pik i u Americi igra od 2013. godine. Bio je pet godina član Atlante, potom je dvije sezone igrao za Oklahomu, a onda je počeo da se non-stop sjeli - igrao je za Lejkerse, Boston, Hjuston, opet za Lejkerse, Toronto, pa od ove godine za Bruklin.

S obzirom na to da ima iskustvo igranja i u NBA ligi i u evropskoj košarci želio je da napravi poređenje, a to se očigledno nije dopalo Durentu. Kevin je i tokom Olimpijskih igara imao ispade na društvenim mrežama pa se tako u jednom momentu i svađao sa jednim navijačem Denvera zbog toga što je navijao za Nikolu Jokića i Srbiju protiv Amerikanaca...