Košarka

Bomba iz NBA lige: Micić ide kod Jokića, Denver krenuo po igrača

Neočekivan obrt oko ugovora Vasilija Micića, sada je najbliži odlasku kod Nikole Jokića.

Izvor: Ben Majerus / imago sportfotodienst / Profimedia

Nikola Jokić mogao bi uskoro u Denveru da dobije srpsko društvo, pošto su u taboru Nagetsa očigledno pomno pratili Olimpijske igre u Parizu. Videlo se da se Jokić sjajno razumije sa Petruševim i Bogdanovićem, međutim prema informacijama poznatog američkog novinara Marka Stajna - krenuli su po Vasilija Micića.

Srpski plejmejker je od letos u NBA ligi gdje se prvo nije snašao u Oklahomi, stoga je trejdovan u Šarlot, dok je utisak da iako je dobro igrao u Hornetsima - nema zagarantovano mjesto naredne sezone. Zbog toga se Denver uključio u pregovore oko Micića i želi ga kao pojačanje na bekovskoj poziciji, kako bi uz Džamala Mareja i Rasela Vestbruka organizovao igru. Poseban plus je što jako dobro poznaje Jokića i njegovu filozofiju.

Miciću po slovu ugovora naredne sezone slijedi 7,7 miliona dolara i to je mali problem za Denver pošto bi morali da pronađu mjesto u "seleri kepu". Da bi ga doveli, moraju da mu ponude istu ili veću svotu, dok je problematično za njih i što bi naredne sezone zarađivao 8,1 miliona dolara.

Znamo dobro kako su u Denveru "škrti" i kako godinama pokušavaju da sa minimumom ulaganja dođu do šampionskog prstena, što polako počinje da frustrira navijače, a videćemo da li će ovoga puta odlučiti da plaćaju i ceh zbog "luksuza".

Podsjetimo, Micić je prošle sezone u dresu Šarlota prosječno bilježio 10,8 poena i 6,2 asistencije na 30 mečeva.