Košarka

Partizan predstavlja tim, da li dolazi i Kaboklo? Otkriveno šta se dešava sa "odbeglim Brazilcem"

Autor Milutin Vujičić

Za sada, Partizan ima 14 novih igrača i najmanje jednog "starog". I predstaviće ih na "Crno-bijeloj simfoniji" u Domu sindikata.

Izvor: Ivica Veselinov/© MN press, all rights reserved

Košarkaški klub Partizan predstaviće 19. avgusta u Domu sindikata svoj novi tim za narednu sezonu, pošto je odlučio da na drugačiji način "ozvaniči" pojačanja. Za sada su na oficijelnom sajtu potvrđena samo trojica novajlija - to su Vanja Marinković, Ife Lundberg i Frenk Nilikina - dok je nezvanično još 11 igrača potpisalo za crno-bijele.

Većinu tih imena navijači znaju iz medija i neće biti iznenađenje na "Crno-bijeloj simfoniji", dok je dilema postojala oko toga da li će mjesto u timu za narednu sezonu imati i brazilski centar Bruno Kaboklo. Njega je Partizan suspendovao još tokom prethodne sezone kada je napustio klub usred plej-of serije sa Crvenom zvezdom, međutim u poslednje vrijeme spekulisalo se da bi moglo da dođe do pomirenja i da će se pojaviti na startu nove sezone.

Prema informacijama "Mozzart Sporta", od povratka Bruna Kabokla nema ništa. Agencija koja ga zastupa tvri da je ugovor raskinut, dok iz Partizana napominju da to može da se dogodi samo na njegovu štetu, tako da nam i dalje predstoji manja drama oko toga. Za sada je jedino izvjesno da ga neće biti na predstavljanju novog tima.

Što se tiče ostalih nepoznanica, jedina je dilema da li će od igrača iz prošle sezone uz Balšu Koprivicu biti i Ognjen Jaramaz, koji još ima ugovor sa crno-bijelima, dok ovako izgleda potpuno novi tim Partizana:

  • Plejmejkeri: Karlik Džouns, Frenk Nilikina (Ognjen Jaramaz)
  • Bekovi: Ife Lundberg, Arijan Lakić, Sterling Braun, Duan Vašington
  • Krila: Vanja Marinković, Mario Nakić, Mitar Bošnjaković
  • Krilni centri: Ajzeja Majk, Isak Bonga, Aleksej Pokuševski
  • Centri: Brendon Dejvis, Tajrik Džouns, Balša Koprivica