Košarka

Odjeknula Partizanova NBA bomba: Aleksej Pokuševski je crno-bijeli do 2027!

Autor Mladen Šolak

Reprezentativac Srbije potpisao za crno-bijele.

Izvor: Jacob Kupferman / Getty images / Profimedia

Košarkaški klub Partizan doveo je Alekseja Pokuševskog (22, 213 cm) i potpisao sa njim ugovor na tri godine, objavio je portal "Telesport". Iako crno-bijeli ovog ljeta ne saopštavaju imena novih igrača, otkriveni su svi detalji ovog transfera, u kojem će nekadašnji biser Olimpijakosa i bivši igrač Oklahome i Šarlota postati dio tima Željka Obradovića.

Aleksej Pokuševski počeo je ovo ljeto u reprezentaciji Srbije, bio je deo tima koji se spremao za Olimpijske igre i rastao se saigračima neposredno prije njihovog odlaska u Pariz. Nedeljama se iščekuje njegov potpis za Partizan i od ovog utorka više nema dileme, jer će krilni košarkaš biti jedan od najzvučnijih novajlija u timu crno-bijelih.

Pokuševski će na krilnim pozicijama deliti minutažu sa bivšim krilnim centrom Burga Ajzejom Majkom i sa Brazilcem Brunom Kaboklom, ako ostane u klubu i bude igrao "četvorku". Takođe, nova krila Partizana su Sterling Braun, Isak Bonga, Mario Nakić i Mitar Bošnjaković. Plejmejkerske i bekovske uloge nosiće Karlik Džons, Frenk Nilinika, Arijan Lakić, odnosno Gabrijel "Ife" Lundberg, Vanja Marinković i Duan Vašington.

U ovom trenutku, djeluje da će jedini članovi prošlosezonskog tima biti Balša Koprivica i Kaboklo, koji je napustio klub uz ljutnju crno-bijelih i uz najavu da neće pristati na takav raskid saradnje.

Crno-bijeli će sledeće nedelje zvanično predstaviti sva pojačanja.