Košarka

SRPSKI KOŠARKAŠI NAPRAVILI ŠOU: Jokić na hipodromu, Bogdan slavio na splavu! (video)

Autor Milutin Vujičić

Pogledajte kako je izgledao spektakl košarkaša Srbije dan posle osvojene medalje u Parizu.

Izvor: Printscreen

Košarkaška reprezentacija Srbije vratila se sa Olimpijskih igara u Parizu sa bronzanom medaljom oko vrata. I tu nema nikakve dileme, to je najzasluženija bronza na kompletnim Igrama, a da je bilo malo više sreće - ili manje uplitanja sudija na meču protiv Amerike - bilo bi i zlata na grudima heroja.

Košarkaši su doputovali u nedelju oko podneva u Srbiju i dočekani su uz ovacije navijača, a do večerašnjeg izlaska na čuveni balkon Skupštine, svako je imao svoj način kako da provede slobodno vrijeme. Tako je Nikola Jokić brže-bolje otišao za svoj Sombor gdje je gledao konjički sport, dok je kapiten Bogdan Bogdanović na jednom beogradskom splavu, uz narodnjake, znao kako da proslavi novu medalju sa Srbijom.

Na slavlju košarkaša pjevao je pjevač Peđa Jovanović, a pogledajte kako je izgledala proslava na snimku koji je sam podijelio uz sopstveni hit "Ono nešto":

"Znam da se pamte samo poslednje utakmice, ali je meni utakmica protiv Južnog Sudana bila možda i najteža u životu. Onda gubimo od Australije 24 razlike. Nekako se olako shvataju te neke utakmice koje su dobijene, a taj meč sa Amerikancima i za medalju, veća je pažnja. Mi znamo kroz šta smo prošli. To nas čini jačim, što nas", naglasio je Bogdan Bogdanović na aerodromu po dolasku u Srbiju.

"Ovo zajedništvo se gradilo, nije odjednom i na treningu i na utakmicama i poštovanje koje imamo između nas. Svi su stavili tim ispred sebe i taj neki cilj. Nismo znali koji su naši dometi, ali smo znali da su visoki, vjerovali smo u to i to nam je bila ogromna motivacija na svakom treningu, sastanku, gdje god smo bili, bili smo zajedno. Trudili smo se da da što više vremena provedemo zajedno", dodao je selektor Pešić.