Košarka

NIKOLA JOKIĆ NIJE MVP, ali nagrađen je Aleksa Avramović: Uz olimpijsku bronzu, nosi u Čačak i veliko priznanje

Autor Bojan Jakovljević

Srpski košarkaš dobio prestižno individualno priznanje na Olimpijskim igrama!

Izvor: Kurir/Dado Đilas

Dok su košarkaši Srbije bili zvijezde ceremonije dodjele olimpijskih medalja u Parizu (posebno Nikola Jokić!), FIBA je saopštavala individualne nagrade. Iako je srpski "Joker" imao prosjek od 18,8 poena po utakmici, uz 10,7 skokova po meču i 8,7 asistencija, MVP je ipak Lebron Džejms. Ipak, pojedinačno priznanje otišlo je u ruke Alekse Avramovića, koji je zvanično najbolji defanzivac turnira. Jokić će uvršten u idealni tim, uz Lebrona i Stefa Karija, kao i Nijemca Denisa Šredera i Francuza Viktora Vembanjamu.

Nakon što su Amerikanci pobijedili Francuze i osvojili peto zlato u nizu, Lebron Džejms je ponio nagradu MVP-a Olimpijskih igara, sa prosekom od 14,2 poena, 6,8 skokova i 8,5 asistencija po utakmici. Osvojio je svoje treće zlato i nosi kući priznanje za najboljeg košarkaša Olimpijskih igara. Iako je u 41. godini, s obzirom na to kako izgleda i igra, ne bi ga unaprijed trebalo otpisivati ni za Olimpijske igre za četiri godine u Los Anđelesu, u kojem će od ove jeseni Lebron igrati u Lejkersima sa svojim sinom Bronijem.

Iako su mnogi smatrali da je Nikoli Jokiću trebalo da pripadne MVP priznanje, vjerovatno je da to njemu u ovom trenutku sigurno ne znači mnogo, dok cijelog dana uživa u velikoj pobjedi protiv Njemačke i u slavlju svoje druge olimpijske medalje.

Pogledajte kako je Jokić pozirao za timsku fotografiju u "Bersiju": 

Zauvijek će pamtiti i srpski košarkaši i cijela nacija prethodne dvije nedjelje i njihove nastupe u Lilu i u Parizu. Poslije osam godina, srpska reprezentacija opet ima olimpijsko odličje i nakon srebra iz Rija decenijama će sijati i medalja iz Pariza.

Pogledajte kako su bronze primili srpski košarkaši u subotu uveče: