Košarka

PREMINUO KULTNI KOŠARKAŠ ZVEZDE IZ 90IH: Izgubio tešku životnu bitku u 59. godini

Autor Milutin Vujičić

Nažalost, preminuo je Ivica Mavrenski, nekadašnji košarkaš Crvene zvezde.

Izvor: MN Press

KK Crvena zvezda Meridianbet oglasila se u kasnim večernjim časovima i saopštila veoma tužne vijesti. Njen bivši košarkaš Ivica Mavrenski preminuo je u petak posle duge i teške bolesti u 59. godini. U pitanju je poznati košarkaš koji je rođen 31. marta 1966. godine u Zrenjaninu koji je osim za Zvezdu igrao i za beogradski Radnički, Vojvodinu, FMP Železnik, Hemofarm, MZT iz Skoplja, Ibon iz Nikšića, Lukavac, Mađarskom Zalaegersegu.

U dresu Zvezde, Mavrenski je igrao od 1993. do 1995. godine, dok je 1994. bio deo šampionske generacije. Ukupno, u dresu Zvezde odigrao je 82 utakmice i postigao 761 poen. U zvaničnom saopštenju na sajtu kluba sa Malog Kalemegdana o Mavrenskom se govori govori biranim riječima.

"Igrao je kao sjajni plejmejker Crvene zvezde u šampionskoj generaciji sa Obradovićem, Trifunovićem, Lisicom, Goranom Karadžićem, Tomaševićem, Vidačićem, Gilićem, Radetom Milutinovićem, Nikolom Jovanovićem, Petrom Petrovićem. U dresu Crvene zvezde debitovao je 18. septembra 1993. godine na kup utakmici protiv Sutjeske i na toj utakmici postigao 8 poena. U dresu kadetske reprezentacije Jugoslavije osvojio je zlatnu medalju na Evropskom prvenstvu 1983. godine, kada je bio prvi strelac ekipe sa 18,4 poena po utakmici (129 poena, sedam mečeva). U finalu je Špancima je ubacio 26 poena a nastupoa je u timu u kome su nastupali i Luka Pavićević, Branislav Prelević, Žarko Paspalj, Jure Zdovc, Miroslav Pecarski...", piše na sajtu Zvezde.

"Imao je i bronzanu medalju sa juniorskog Prvenstva Evrope 1984. godine, kada je beležio 7,1 poen po meču. U trenerskoj karijeri vodio je Vojvodinu, Mega Vizuru, Železničar iz Inđije, a radio je i u Češkoj i Mađarskoj. Poslednji meč u dresu Zvezde odigrao je 25.04.1995 godine u plej-ofu protiv TG Borovice".

"KK Crvena zvezda Meridianbet, predsednik, ceo menadžment kluba, svi zaposleni, kao i igrači, izražavaju najdublje saučešće porodici Ivice Mavrenskog. Vreme i mesto sahrane biće naknadno saopšteni", poručuju sa Malog Kalemegdana.