Košarka

Majstorija Strahinje Stojačića u Parizu: Ovo je najbolji potez Olimpijskih igara! (VIDEO)

Autor Dušan Ninković

Pogodak za pobjedu srpskog basketaša protiv Holandije.

Izvor: RTS/PrintScreen

Pobjeda protiv Amerikanaca, poraz od Kineza, a onda strašna drama na Olimpijskim igrama u Parizu za reprezentaciju Srbije - dugom dvojkom Strahinje Stojačića basketaši su stigli do pobjede protiv Holandije (21:19). Popularni "Brka" izveo je vjerovatno najbolji potez dosadašnjem toka turnira, jer je sa velike udaljenosti pogodio za pobjedu svog tima i to u poslednjoj sekundi meča!

Srbija je imala samo 3,9 sekundi da organizuje poslednji napad i to nakon što smo se u prethodnih nekoliko desetina sekundi mučili da prelomimo meč protiv upornih Holanđana. Dejan Majstorović je promašio zicer za prednost, a Srbija se jedva odbranila od Holandije u pretposlednjem napadu na meču. Onda je na scenu stupio Stojačić.

Imao je problema sa organizacijom napada, prva ideja srpskih basketaša nije prošla, pa se Strahinja našao daleko od koša sa loptom u rukama. Vrijeme je isticalo, morao je da šutne i tada je pokazao zašto je najbolji na svijetu - pogodio je za pobjedu!

Srbija će večeras igrati protiv Francuske u četvrtom kolu grupne faze takmičenja, a sjutra su na programu mečevi protiv Letonije i Poljske. Poslednjeg dana takmičenja u grupi Srbiju čeka sedmi meč na turniru, a protivnik će biti Litvanija.

Tagovi