Košarka

ODJEKUJE "JUTRO JE" A SRBI SLAVE POBJEDU NAD AMERIKANCIMA: Kakva scena u Parizu, odjekuje Zlatanova pjesma!

Autor Milutin Vujičić

Pogledajte kako je izgledalo slavlje srpskih basketaša usred Pariza.

Izvor: RTS/Screenshot

Basketaška reprezentacija Srbije pobijedila je Amerikance u prvom kolu turnira na Olimpijskim igrama (22:14) pokazavši sjajnu formu u završnici partije, kada favorizovana ekipa nije znala šta ih je snašlo. Nakon trijumfa znali su kako da proslave!

Sa centralnog trga Konkord u Parizu, gdje se održava basket 3x3 turnir, odjekivao je hit Nade Topčagić "Jutro je", pjesma koja se sve češće može čuti na zabavama sportista. Čak je i Zlatanu Ibrahimoviću postala omiljena i proslavio ju je u Italiji, dok je sada došao red da Francuzi čuju narodnjački hit uz koji su se veselili Strahinja Stojačić, Mihailo Vasić, Dejan Majstorović i Marko Branković.

Ali, ne samo oni... Srbija je imala dosta navijača, među kojima su bili i srpski sportisti kojima je bilo blizu da pogledaju meč. Tako smo na tribinama vidjeli dosta odbojkaša, recimo Marka Podraščanina, ali i Novakovog trenera Viktora Troickog.

Pogledajte kako se slavila pobjeda nad Amerikancima!

 Podsetimo, basketaši Srbije već danas od 19.05 igraju drugu utakmicu na turniru na Olimpijskim igrama u Parizu protiv Kine, a tu su još i Holandija, Francuska, Letonija, Poljska i Litvanija. Prije tri godine u Tokiju, basketaši Srbije donijeli su bronzu pobijedivši Belgiju u meču za treće mjesto.