Košarka

NBA KOŠARKAŠ OBJAVIO DA JE POTPISAO ZA PARTIZAN: Usred noći odjeknula bomba crno-bijelih!

Autor Milutin Vujičić

Duan Vašington nije mogao da se ne pohvali potpisom za Partizan.

Izvor: Marty Jean-Louis / Alamy / Alamy / Profimedia

Američki košarkaš Duan Vašington novi je član Partizana, što je tokom noći sam potvrdio na svom Instagramu. Prethodnih se dana spekulisalo da će Vašington postati član crno-bijelih, a prije nego što će klub ozvaničiti potpis, Vašington ga je preduhitrio i obradovao sve navijače koji su ga već "zapratili" na društvenim mrežama.

"Novi dom! Brate!", već je progovorio i naš Vašington koji je tako zvanično postao četvrto pojačanje Partizana, a nezvanično već 13. pošto su se crno-bijeli odlučili da na drugačiji način ove sezone objave novi tim.

Duan Vašingtona Džunior je inače nastupao u NBA ligi za Indijanu i Finiks, dok je za vrijeme prošle sezone bio je na "dvosmernom" ugovoru u Niksima. Preciznije, igrao je u takozvanoj razvojnoj ligi i ostavio je više nego dobar utisak, dok će se sada prvi put u karijeri oprobati u Evropi. Sa Partizanom se očekuje da potpiše dvogodišnji ugovor, što je odmah jasan znak da će crno-bijeli za njega imati strpljena.

Vašington (24) igra na mjestu šutera, a može da se snađe i kao plejmejker. Za sada iza sebe ima ukupno 79 nastupa u najjačoj ligi svijeta. Bilježio je sasvim solidne brojke, na prosjeku je od 9,1 poena po meču uz 39% šuta iz igre (37,1% za tri poena), međutim to nije bilo dovoljno da dobije stalan ugovor u NBA.

Novi košarkaš Partizana je inače rođen u njemačkom Frankfurtu, pošto je njegov otac Duan Vašington u to vrijeme nastupao u Bundesligi. U njegovoj porodici tu je još jedan slavniji košarkaš, pošto mu je Derek Fišer, petostruki NBA šampion, ujak.

Sa njim u rosteru, Partizanova ekipa za narednu sezonu izgleda ovako:

  • Plejmejkeri: Karlik Džouns, Frenk Nilikina
  • Bekovi: Ife Lundberg, Arijan Lakić, Sterling Braun, Duan Vašington
  • Krila: Vanja Marinković, Isak Bonga, Mario Nakić (Džejms Naneli)
  • Krilni centri: Ajzeja Majk (Aleksej Pokuševski)
  • Centri: Brendon Dejvis, Tajrik Džouns (Balša Koprivica)