Košarka

NOVO NBA POJAČANJE PARTIZANA: Vašington u crno-bijelom, potiče iz slavne porodice!

Duan Vašington trebalo bi da bude 13. pojačanje Partizana za novu sezonu.

Izvor: Marty Jean-Louis / Alamy / Alamy / Profimedia

Partizan je za sada doveo 11 pojačanja ovog ljeta, trebalo bi da sa Aleksejem Pokuševskim "zaokruži" svih 12, međutim to nije kraj. Odmah poslije njega dogovoren je dolazak i Duana Vašingtona Džuniora koji je nastupao u NBA ligi za Indijanu i Finiks. Za vrijeme prošle sezone bio je na "dvosmernom" ugovoru u Niksima i igrao je u razvojnoj ligi, dok će se sada prvi put u karijeri i okušati u Evropi.

Vašington (24) je inače šuter, koji može da se snađe i na poziciji plejmejkera, a iza sebe ima ukupno 79 nastupa u najjačoj ligi svijeta. Beležio je sasvim solidne brojke, na prosjeku je od 9,1 poena po meču uz 39% šuta iz igre (37,1% za tri poena), međutim, to nije bilo dovoljno da dobije stalan ugovor.

Zanimljivo je da je Vašington rođen u njemačkom Frankfurtu, pošto je njegov otac Duan Vašington u to vrijeme nastupao u Bundesligi. U njegovoj porodici tu je još jedan slavniji košarkaš, pošto mu je Derek Fišer, petostruki NBA šampion, ujak.

Podsjetimo, Partizan je ovog ljeta ozvaničio samo trojicu igrača (Lundberg, Marinković i Nilikina), dok su svi sem Koprivice, Jaramaza i Kabokla zvanično napustili klub. U slučaju potpisa Pokuševskog i Vašingtona, roster za sljedeću sezonu Željka Obradovića bi izgledao ovako:

  • Plejmejkeri: Karlik Džouns, Frenk Nilikina
  • Bekovi: Ife Lundberg, Arijan Lakić, Sterling Braun, (Duan Vašington)
  • Krila: Vanja Marinković, Isak Bonga, Mario Nakić (Džejms Naneli)
  • Krilni centri: Ajzeja Majk (Aleksej Pokuševski)
  • Centri: Brendon Dejvis, Tajrik Džouns (Balša Koprivica)