Košarka

NIKOLA JOKIĆ DOBIO NAJJAČE POJAČANJE U NBA KARIJERI: Bivši MVP potpisao za Denver Nagetse!

Autor Nebojša Šatara

Nikola Jokić će u narednoj sezoni imati pomoć Rasela Vestbruka.

Izvor: Profimedia

Slavni američki košarkaš Rasel Vestbruk potpisao je dvogodišnji ugovoro sa Denver Nagetsima, preneli su najbolje obavješteni novinari koji u SAD prate NBA ligu. Tako je tim iz Kolorada ispunio želju Nikoli Jokiću, pa u novi šampionski tim koji se gradi stiže jedan od najboljih NBA plejmejkera u prethodnoj deceniji.

Dolazak Vestbruka u Denver nije nikakva novost, pošto se već danima pričalo da će se dogoditi ova saradnja - Rasel je prvo trejdovan u Jutu, ali samo sa namjerom da tamo raskine ugovor i kao slobodan agent izabere svoj naredni tim. Udio u tom trejdu uzeo je i košarkaš Partizana Balša Koprivica, a kada je Amerikanac raskinuo saradnju sa svojim "novim" timom, za koji nikada neće zaigrati, nije bilo prepreka da potpiše za šampione iz 2023. godine!

Rasel Vestbruk i Denver Nagetsi potpisali su dvogodišnji ugovor, uz napomenu da igrač ima opciju da produži saradnju na kraju naredne takmičarske godine. Kako su prenijeli američki novinari, ugovor plejmejkera i tima iz Kolorada težak je 6,8 miliona dolara! Od Vestbruka će se u novom timu vjerovatno očekivati da bude šesti igrač ekipe, odnosno da predvodi ekipu na parketu kada odmaraju starteri.

Denver je u Raselu dobio izuzetno iskusnog igrača, ali i plejmejkera koji još mnogo toga može da pruži u NBA ligi. Tokom prethodnih više od 15 godina u najjačoj ligi na svijetu nekadašnji četvrti pik sa drafta nastupao je za Oklahomu, Hjuston, Vašington i oba tima iz Los Anđelesa - prvo Lejkerse, pa Kliperse. Devet puta je bio učesnik Ol-star meča i dva puta MVP te utakmice, dva puta je biran u idealnu petorku sezone, a 2017. godine bio je MVP ligaškog dijela takmičenja.