Košarka

Uroš otišao iz Partizana! Crno-beli se oglasili emotivnom porukom: Došao si kao juniorski prvak Evrope...

Autor Nemanja Stanojčić

Uroš Trifunović više nije košarkaš Partizana.

Izvor: MN Press

Partizan je nastavio sa potpunim resetom tima za novu sezonu. Posle Alekse Avramovića koji je otišao u moskovski CSKA klub je na pustio i Uroš Trifunović. Crno-bijeli su se oglasili putem društvenih mreža i poželeli mu sreću u narednom koraku u karijeri.

"Još kao juniorski prvak Evrope Uroš je 2018. stigao u Partizan i uspio da prokrči svoj put do statusa standardnog prvotimca. Posle šest sezona Uroš Trifunović će ovog ljeta karijeru nastaviti u drugom klubu. Trifo, tvoj Partizan ti želi mnogo uspjeha u nastavku karijere. Ostaćeš zauvijek dio crno-bijele porodice", stoji u objavi srpskog tima.

Jasno je bilo već neko vrijeme da Uroš nije u planovima trenera Željka Obradovića za novi tim. Prve naznake toga došle su po završetku sezone kada mu nije ponuđen produžetak saradnje. Sada je i zvanično sve riješeno i on će morati da nađe novi klub. Da li možda Dubai gdje je otišao Danilo Anđušić ili neki drugi? Ostaje da se vidi...

Uroš je ponikao u mlađim kategorijama Zemuna, pa je prešao u Megu i igrao u istom uzrastu sa njima i osvojio nacionalno kadetsko prvenstvo. Onda je igrao za juniore turske Karšijake i tamo mu je trener bio otac Aleksandar. Početkom septembra 2018. došao je u Partizan posle osvajanja zlata na Evropskom prvenstvu 2018. godine sa juniorskim timom Srbije. Sredinom decembra potpisao je ugovor sa klubom, pa je bio na pozajmicama u Mladosti iz Zemuna i Megi i vratio se u Humsku. Pogledajte i objavu kluba: