Košarka

Predsjednik Olimpijakosa se oglasio zbog Petruševa: Njegove riječi razočaraće navijače Crvene zvezde!

Autor Dušan Ninković

Srpski košarkaš Filip Petrušev naredne sezone će nositi crveno-bijeli dres, ali izgleda onaj u grčkom klubu.

Izvor: MN Press

Crvena zvezda se nadala da je dolazak bugarskog košarkaša Aleksandra Vezenkova u Olimpijakos, odnosno njegov pvoratak na mjesto gdje je bio MVP Evrolige, signal da će se u redove beogradskih crveno-bijelih vratiti Filip Petrušev. Već nedeljama je ova saga jedna od najzanimljivijih u Evropi, pošto Zvezda može da ponudi mjesto startne četvorke reprezentativcu Srbije. Ali, deluje da Grci nisu zainteresovani za to!

Iako su stizale informacije da je sve gotovo i da će Zvezda i Petrušev obnoviti saradnju koja je u prvom mandatu potrajala godinu dana, predsjednik grčkog tima tvrdi da se to neće desiti. Po riječima Panajotisa Angelopulosa, Filip Petrušev će i u narednoj sezoni biti jedan od igrača na koje računa Jorgos Barcokas.

"Roster je zatvoren. Olimpijakos ima jedan od najkompletnijih timova u svojoj istoriji. Godina ima 80 utakmica, svi igrači su korisni. Statistički je nemoguće da se izbjegnu povrede. Svi će ostati da osvajaju titule sa Olimpijakosom", riječi su predsjednika Olimpijakosa Panajotisa Angelopulosa, koje je prenio SDNA.

Podsećamo, Vezenkov je otišao u NBA ligu prethodnog ljeta, šest godina nakon što je izabran na NBA draftu. Potpisao je trogodišnji ugovor sa Sakramentom težak čak 20 miliona dolara, ali je već na kraju prve sezone trejdovan u toronto. Jedini kanadski tim u ligi uručio mu je otkaz manje od mjesec dana kasnije, a zatim se Bugarin vratio u Pirej, na mjesto gdje je igrao najbolju košarkašku u životu.

Tokom prethodne sezone Filip Petrušev bio je upravo zamjena za Aleksandra Vezenkova, a djeluje da će u narednoj sezoni njih dvojica dijeliti minute u grčkom timu. Svakako, Olimpijakos sada ima jedan od najboljih timova u Evroligi i pokušaće da nadmaši rezultat od prije dvije sezoine, kada ga je baš Vezenkov vodio do finala Evrolige.