Košarka

UHAPŠEN BRAT NIKOLE JOKIĆA!

Strahinja Jokić je uhapšen.

Izvor: Denver District Attorney's Office

Strahinja Jokić, brat srpskog košarkaša Nikole Jokića, uhapšen je i optužen za napad na utakmici Denver Nagetsa, kada je udario čovjeka u lice.

Kamere su uhvatile ovaj incident i zato je optućen za napad trećeg stepena i morao je da se pojavi na sudu u Denveru u utorak.

"Denver post" je objavio da je video snimak sa meča sa Los Anđeles Lejekrsima u aprilu ove godine glavni dokazni materijal. Strahinja i Nemanja Jokić su na tribinama imali sukob sa nekim iz publike, prije nego što je Strahinja udario jednog navijača. Navijač je pao, a nekoliko dana kasnije je dao izjavu u policiji. Prema navodima američkih medija i tada je imao masnice ispod oka i tvrdio je da nije ničim provocirao braću Nikola Jokića.

Prema navodima "Denver posta" prvobitno napadnuti navijač nije želio da tuži Strahinu Jokića jer se "plašio osvete", ali se predomislio početkom maja. Što se Strahinje Jokića tiče on je u svojoj izjavi rekao da smatra da nije uradio ništa loše jer je "branio starijeg čovjeka koga je dugo poznavao". Moraće Strahinja Jokić ponovo pred sud 21. avgusta.

Nije ovo prvi put da je Strahinja Jokić uhapšen. On je 2019. godine uhapšen jer je navodno davio i odgurivao jednu ženu. Tada joj je navodno uzeo i telefon kako ne bi mogla da zove policiju, a u februaru 2022. godine je priznao dio optužbe oko uzimanja telefona, dok su ostale tužbe povučene.