Košarka

VIL KLAJBURN U SVOJOJ KUHINJI POTPISAO ZA NOVI KLUB!

Autor Nebojša Šatara

Iskusni američki košarkaš Vil Klajburn u neobičnim uslovima potpisao za Italijane.

Izvor: MN Press

Danima je trajala saga oko novog kluba iskusnog Amerikanca Vila Klajburna, sve dok nije postalo jasno da će on biti jedna od najvažnijih napadačkih opcija Virtusa iz Bolonje u narednoj sezoni. Slavni košarkaš napustio je Anadolu Efes i potpisao za italijanski tim, a autogram je na papir stavio u kuhinji, obučen u majicu na bretele i šareni šorts u kakvom bi pristojnije bilo otići na plažu nego na potpis ugovora.

Očigledno se sve dogodilo u kući američkog košarkaša, a fotografiju potpisivanja ugovora na društvenim mrežama podijelio je najuticajniji evropski agent Miško Ražnatović. Srpski menadžer pohvalio se završenim poslom i to dok je Klajburn sjedio na stolici u kuhinji, dok se iza njega vide elementi namještaja, a na stolu ispred njega voće koje je vrlo bitno za ishranu profesionalnog sportiste.

Nismo u prošlosti često imali priliku da viđamo ovakva predstavljanja igrača u evropskoj košarci, a posebno se to odnosi na košarkaše koji bi u novom klubu trebalo da budu najveće zvijezde. Pogledajte u kakvom je ambijentu vil Klajburn potpisao za Virtus iz Bolonje:

Vil Klajburn je 2013. godine pokušao da stigne do NBA lige, ali to nije uspio ni na draftu ni kroz igranje Ljetnje lige za Sakramento. Uslijedio je njegov dolazak u Evropu gdje je proveo čitavu karijeru. Prvo je nosio dres Ulma, zatim Hapoel Holona, Darušafake, CSKA iz Moskve i Efesa. Sa posljednja tri tima redovno je igrao Evroligu u kojoj je bilježio najbitnije trenutke karijere.

Svojevremeno je bio šampion Evrope sa ruskim timom, a u istoj sezoni biran je u idealnu petorku takmičenja i za MVP-ija Fajnal-fora Evrolige. Do sada je u Evroligi odigrao čak 219 mečeva, uz prosjek od 13,8 poena i 5,4 skokova po utakmici.