Košarka

PARTIZAN DOBIO VIJEST KOJU SU NAVIJAČI ČEKALI! Ništa od Italije, ponovo će biti crno-bijeli?!

Autor Dušan Ninković

Američki košarkaš Džejms Naneli ponovo bi mogao da bude opcija za Partizan.

Izvor: MN Press

Košarkaški klub Virtus iz Bolonje napravio je veoma neobičan potez za evropsku košarku - na zvaničnom sajtu i profilima na društvenim mrežama saopštili su spisak igrača na koje računaju za narednu sezonu! Tako smo saznali da u planovima italijanskog kluba nije Ognjen Dobrić, koji će se tokom ljeta vratiti u Crvenu zvezdu, ali ni Džejms Naneli!

Iskusni košarkaš koji je prethodne dvije sezone nosio dres Partizan tokom čitavog ljeta pominjao se kao pojačanje tima iz Bolonje, ali je sada očigledno da se "crni strelac" neće naći u ekipi Virtusa. To je probudilo maštu navijača Partizana, koji bi željeli da ga ponovo vide u crno-bijelom dresu, kao jednog od retkih košarkaša koji bi ostali u timu Željka Obradovića nakon kompletnog remonta igračkog kadra urađenog prethodnih nedelja, nakon neuspješne sezone.

Zvanično, Džejms Naneli nema potpisan ugovor ni sa jednim timom za narednu godinu, a prethodnih nedelja iz Italije su stizale informacije iz pouzdanih izvora da je blizu potpisa sa Virtusom. Kako od tog posla nema ništa, Amerikanac koji je već sarađivao sa Obradovićem u Fenerbahčeu ima slobodu da razmatra druge opcije i ponude - među kojima bi mogla da se nađe i ona iz Beograda.

Tokom prethodne dvije sezone Džejms Naneli je stekao kultni status kod navijača crno-bijelih. Na parketu je bio jedan od najiskusnijih i najkonstantnijih igrača crno-belih, a u finišu prethodne sezone imao je sukobe kakve navijači posebno cijene iako su ružnija strana sporta. Prvo je tokom meča finalne serije ABA lige hvatao za vrat Zvezdinog igrača Stefana Lazarevića, zatim su njih dvojica imali fizički obračun između šuterskih treninga dva tima u Beogradskoj areni, a na kraju ga je Željko Obradović odstranio iz tima!

Prvo za treći meč finalne serije regionalnog takmičenja, kada je odlukom trenera odlučeno da se ne skida za meč protiv Zvezde, a zatim i pred domaće prvenstvo. Tada je procenjeno da Amerikanac ne treba da bude jedan od licenciranih stranaca za Superligu Srbije, pa se Nanelija sezona završila ranije nego što je to očekivao. Ipak, navijači bi voleli još jednom da ga vide u dresu Partizana koji je tokom ljeta sastavio potpuno novi tim - sa čak 11 pojačanja i samo jednim starosedeocem, Balšom Korpivicom.