Košarka

KULTNI NBA TIM SE SALI NAKON 60 GODINA, ali neće mijenjati ime!

Autor Nebojša Šatara

Za sada je plan da ime tima ostane, ali da se promijeni mjesto na kome će igrati!

Izvor: Profimedia

Sprema se pravi potres u NBA ligi jer bi jedan od kultnih NBA timova mogao da se preseli! Kao što je već poznato mnogo je drugačiji odnos Amerikanaca prema sportskim ekipama nego u Evropi i nije rijetko da se timovi premještaju iz grada u grad. Tako smo vidjeli da su se nedavno Netsi premjestili iz Nju Džersija u Bruklin, a sada vlasti Nju Džersija žele da to promijene!

Kako navode strani mediji gradonačelnik Nju Džersija Fil Marfi radi sve da ubijedi vlasnike Filadelfije da premjeste ekipu Seventisiksersa u ovaj grad. U dijelu grada koji se zove Kamden se pravi nova arena i Seventisiksersi bi je dobili na korišćenje za džabe, a uz to bi dobili i ogromne poreske olakšice.

Stvar zbog koje je procijenjeno da bi tim želio da se preseli je što godinama ne mogu da naprave novu, moderniju i veću arenu u Filadelfiji. Vidjećemo da li će ovo uspjeti gradskim vlastima Nju Džersija, ali ne bi ovo bio prvi put da se Seventisiksersi sele. Oni su osnovani ne u Pensilvaniji u Sirakjuzu kod Njujorka. Od 1946. do 1963. su igrali tu, a onda su se u martu 1963. preselili pošto su Voriorsi iz Filadelfije otišli za San Francisko.