Košarka

NIŠTA OD PARTIZANA, OTKRIVENO JE GDE ĆE! Šampion Evrope oblači crno-belo, ali ne u Beogradu!

Autor Dušan Ninković

Jedan od najboljih američkih igrača u evropskoj košarci Vil Klajburn neće u Partizan već u Italiju.

Izvor: MN Press

Košarkaški klub Partizan napravio je remont kompletnog tima, pa će Željko Obradović na početku nove sezione imati na raspolaganju potpuno drugačiju ekipu. Kako je istakao prvi čovek kluba Ostoja Mijailović, za sada je ugovore potpisalo 11 novih igrača koji će obući crno-beli dres. Među njima neće biti Vil Klajburn!

Iako se iskusni košarkaš prethodnih dana i nedelja dovodio u vezu sa srpskim klubom, sve smo bliži ozvaničenju njegovog narednog kluba. Neće to biti Partizan, već drugi crno-beli klub u Evroligi - Virtus iz Bolonje! Italijanski "Korijere delo Sport" prenosi da su ostali samo detalji pre nego što doskorašnji igrač Efesa pojača Virtus.

"Između Virtusa i Klajburna jedan Partizan manje", navodi se u tekstu uticajnog italijanskog medija, a to znači da je beogradski tim i zvanično odustao od angažovanja Amerikanca koji važi za jednog od najboljih u Evropi na svojoj poziciji. Tokom prethodne sezone u dresu turskog kluba Klajburn je prosečno beležio 13,3 poena, 4,6 skoka, dve asistencije i jednu ukradenu loptu po meču.

U Evroligi je debitovao kao član Darušafake u sezoni 2016/17, zatim je pet godina nosio dres CSKA iz Msokve, a poslednje dve sezone proveo je u Efesu. Kao igrač ruskog tima osvojio je Evroligu, bio MVP F4 i član idealne petorke takmičenja u istoj sezoni. Njegovo ogromno iskustvo bilo bi važno za Partizan koji je rešio da od početka izgradi kompletan tim, ali će crno-beli morati da se okrenu drugim opcijama na tržištu.