Košarka

PETAR POPOVIĆ NAKON OSAM GODINA NAPUŠTA BUDUĆNOST

Autor Balša Janković Izvor RTCG

Crnogorski reprezentativac je u naš najveći klub došao još 2016. godine, nakon što je igrao za matični Lovćen, grčku Nea Kifisiju i beogradsku Megu.

Izvor: MONDO/Anđela Pešić

Petar Popović odlazi iz Budućnosti Voli nakon osam godina, prenosi Portal RTCG.

Crnogorski reprezentativac je u naš najveći klub došao još 2016. godine, nakon što je igrao za matični Lovćen, grčku Nea Kifisiju i beogradsku Megu.

Učestvovao je u najvećem uspjehu crnogorske klupske košarke, osvajanju ABA lige u sezoni 2017/2018, kada je bio heroj majstorice polufinala sa Cedevitom i sa 12 poena najzaslužniji za preokret u posljednjoj četvrtini.

Njegovim odlaskom, Budućnost je ostala bez ijednog igrača koji je nastupao u nezaboravnom finalu sa Crvenom zvezdom u aprilu 2018. U ekipi je tada bio i Aleksa Ilić, ali nije ulazio ma teren. Uzgred, pitanje je da li će i drugi igrač rođen 1996. godine ostati u Budućnosti, jer je i njemu istekao ugovor.

Popović je za Budućnost u ABA ligi odigrao 206 utakmica i prosječno ubacivao 5,9 poena.

Najbolja sezona mu je bila 2021/2022, kada je u regionalnoj ligi imao prosjek od 7,8 koševa, 1,5 skokova, 1,4 asistencije i 0,9 ukradenih lopti.

Tada je za njega ozbiljno bila “zagrizla” Cedevita Olimpija, ali je ostao u Budućnosti.

U Evroligi mu je u sezoni 2018/2019. prosjek bio 4,9 poena, a za sedam takmičarskih godina u Evrokupu je na 94 utakmice prosječno ubacivao 6,3 koša.

U statistici se, međutim, ne pokazuje jedna od najbitnijih odlika njegove igre – odlična odbrana.

Popović je pregovarao sa upravom Budućnosti o produžetku saradnje, ali nije bio zadovoljan ponuđenom ulogom u timu. To i ne čudi, jer je dolaskom Andreja Žakelja počeo da gubi minutažu, s obzirom na to da je slovenački stručnjak često igrao sa dva plejmejkera i forsirao beka sa kojim je sarađivao u SC Derbiju, Flečera Megija.

Imajući u vidu da su ostali Megi, Jogi Ferel i Mekinli Rajt, a da je stigao i Rašid Sulejmon, bilo je jasno da se Popoviću zatvara prostor za ostanak.

Ostaje samo da se vidi gdje će nastaviti karijeru i kakvu će minutažu imati, što je jako bitno i za crnogorsku reprezentaciju pred novembarske obračune sa Bugarskom, najvažnije u kvalifikacijama za Eurobasket.