Košarka

PARTIZAN IMA 11 NOVIH KOŠARKAŠA! Ostoja Mijailović otkrio detalje - evo kad će biti predstavljeni!

Autor Dragan Šutvić

Predsjednik Partizana Ostoja Mijailović otkrio da je klub obezbijedio potpise dvocifrenog broja košarkaša.

Izvor: MN Press

Potpua rekonstrukcija igračkog kadra u Partizanu je pri kraju, a predsjednik kluba Ostoja Mijailović u kratkom intervjuu otkrio je detalje koji zanimaju svakog navijača. Iako su mnogi mislili da crno-bijeli "kasne" sa formiranjem ekipe za narednu sezonu, Partizan već ima 11 pojačanja i samo čeka pravi trenutak da ih predstavi javnosti.

"U ovom trenutku, klub ima 11 novih igrača u odnosu na sezonu 2023/24. i očekujemo još nekoliko pojačanja do početka priprema. Već sada sa sigurnošću mogu da tvrdim da ćemo biti konkurentni svim timovima u Evropi i da ćemo se boriti za velike ciljeve", rekao je Ostoja Mijailović za "Mozzart Sport".

Na osnovu ove izjave tim Partizana za narednu sezonu verovatno čine Karlik Džouns, Frenk Nilikina, Ife Lundberg, Arijan Lakić, Sterling Braun, Vanja Marinković, Isak Bonga, Mario Nakić, Ajzeja Majk, Aleksej Pokuševski, Brendon Dejvis, Tajrik Džouns i Balša Koprivica, uz napomenu da još nije definisan status Alekse Avramovića. Reprezentativac Srbije ima ugovor za narednu sezonu, ali i ponude nekoliko timova iz Evrolige da promijeni sredinu pred početak novog takmičarskog ciklusa. Da li će se to desiti saznaćemo u narednim nedjeljama, kada će iz Partizana biti još važnih vijesti.

"Posle sezone za nama mi smo kao klub svjesno ušli u kompletno renoviranje tima i za to ukazali puno povjerenje našem sportskom sektoru. Poslije objavljivanja prva tri pojačanja, Nilikine, Lundberga i Vanje Marinkovića, kao klub smo donijeli odluku da od tog trenutka postupimo drugačije. Usljed nevjerovatno velikog broja nagađanja, neprovjerenih informacija i tek ponekih tačnih informacija koje su se u javnosti pojavile u vezi igrača koji dolaze u Partizan, donijeli smo odluku da budemo drugačiji od drugih i da svoja pojačanja objavimo pred početak priprema na potpuno drugačiji način", rekao je prvi čovjek Partizana.

Nije želio mnogo da priča kako će to izgledati, ali... "Biće to nesvakidašnji spoj umjetnosti i sporta, ono po čemu nas širom svijeta i prepoznaju. Novi spektakl u organizaciji našeg kluba i nešto što naši navijači zaslužuju. Ništa novo neću reći ako ponovim da je Partizan uvijek bio avangarda i da je postavljao neke standarde koje su drugi slijedili. Pogledajte samo koliko utakmica i turnira na otvorenom se sada organizuje nakon naše utakmice na Tašmajdanu. A i ove godine ćemo učiniti nešto slično, ali na drugoj lokaciji", zaključio je Mijailović. Po svemu sudeći, dovoljno za novi optimizam u redovima Partizanovih navijača.