Košarka

BRUTALNO ZAKUCAVANJE U NBA - svi pričaju o ovom potezu! (VIDEO)

Autor Dragan Šutvić

Nevjerovatan potez američkog košarkaša na meču Ljetne lige između Majamija i Dalasa.

Izvor: X/NBA/printscreen

Košarkaši Majamija savladali su Dalas (92:79) u utakmici Ljetne lige pred početak nove NBA sezone, a košarkaš tima sa Floride Alondes Vilijams obilježio je ovaj meč nevjerovatnim zakucavanjem. Taj njegov potez gotovo je sigurno najbolji koji ćemo vidjeti u čitavoj Ljetnoj ligi, a pitanje je da li će takvih zakucavanja biti i na NBA parketima!

Početkom poslkednje dionice meča pukla je odbrana Dalasa, a pred Vilijamsom se ukazao čist put do koša. Riješio je to da iskoristi, rotacija je kasnila, pa je silovito zakucao loptu i jednog od protivničkih košarkaša ostavio na posteru. I sam košarkaš "poludio" je nakon ovog poteza koji je burno proslavio, a taj detalj kao da je bio početak serije koja je prelomila meč u korist Majamija. Pogledajte:

Alondes Vilijams rođen je u Milvokiju, a u rodnom gradu pohađao je srednju školu Riversajd. Uslijedili su koledži Triton, Oklahoma i Vejk Forest na kojem je završio školovanje, ali sa njega nije uspio da stigne u NBA. Na draftu 2022. godine nije izabran, ali su Bruklin netsi vjerovali u njegove kvalitete i dali su mu dvosmjerni ugovor.

Za taj tim odigrao je samo jednu utakmicu u NBA, dok je još sedam mečeva ubilježio kao košarkaš Majamija u prethodnoj sezoni. Veći dio karijere proveo je u Razvojnoj ligi gdje je nastupao za Long Ajlend Netse i Sijuks Fals Skajforse. Prethodne sezone izabran je u idealnu petorku Razvojne lige, a dobio je i nagradu za igrača koji je najviše napredovao.