Košarka

NAJVEĆI RIVALI NBA LIGE U ZAGRLJAJU POSLE MEČA (VIDEO)

Autor Dragan Šutvić

Jokić i Embid se srdačno pozdravili nakon utakmice Srbije i SAD.

Izvor: X/NBA/printscreen

Košarkaška reprezentacija Srbije ubjedljivo je poražena od SAD (107:79) u prijateljskoj utakmici odigranoj u Abu Dabiju. Meč koji je selektorima Svetislavu Pešiću i Stivu Keru poslužio kako bi različite varijante uigravali pred Olimpijske igre bio je u centru pažnje čitavog svijeta - jer je najbolji košarkaš planete igrao protiv najjačeg tima. Nikola Jokić je "udario" na Amerikance, a posebno na Džoela Embida.

Njihov okršaj na parketu sa mnogo pažnje pratio se u SAD, ali nije jedini detalj na koji su obraćali pažnju. Hit na društvenim mrežama postao je i snimak na kraju meča, kada se vidi srdačan zagrljaj dvojice sjajnih košarkaša. Jokić i Embid prišli su jedan drugom dok su se pozdravljali sa igračima iz protivničkog tabora, a zagrljaj je trajao nešto duže nego pozdrav sa ostalim košarkašima.

"Samo ljubav između 'Džokera' i reprezentacije SAD", napisao je uz snimak zvanični nalog NBA lige na društvenoj mreži "X". Na snimku se vidi kako se Jokić pozdravlja sa košarkašima Lebronom Džejmsom, Stefom Karijem i Džoelom Embidom, ali i sa Tajronom Luom koji je jedan od pomoćnika Stiva Kera u nacionalnom timu.

Rivalstvo Nikole Jokića i Džoela Embida traje već godinama, a njih dvojica smatraju se najboljim centrima svijeta. Ipak, za sada je srpski košarkaš daleko uspješniji - ima tri MVP nagrade u ligaškom dijelu NBA lige, šampionsku titulu sa Denverom i MVP nagradu u finalnoj seriji te sezone. Sa druge strane, Embid je jednom bio MVP ligaškog dijela, a sa timom nikada nije stigao ni do finala konferencije.

Postoji i teorija da Džoel Embid izbjegava mečeve protiv Denvera u Koloradu, jer bi pred domaćom publikom Jokić bio u prednosti protiv njega. Posljednjih nekoliko sezona američki košarkaš porijeklom iz Kameruna rijetko je gostovao Nikolinom timu, čak i kada nije imao problema sa povredama koje ga povremeno muče da sve svoje kvalitete pokazuje na NBA parketima.