Košarka

ALEKSEJ POKUŠEVSKI U PARTIZANU! Obradović izabrao Srbina iz NBA, sad ima cijeli tim - 12 potpisa!

Autor Bojan Jakovljević

Partizan je na korak od dovođenja talentovanog košarkaša Alekseja Pokuševskog.

Izvor: Jacob Kupferman / Getty images / Profimedia

Aleksej Pokuševski uskoro bi trebalo da postane igrač Partizana. Doskorašnji igrač Šarlota dobio je otkaz u NBA ligi prije desetak dana, usred priprema za Olimpijske igre sa reprezentacijom Srbije, a situaciju su odmah pokušali da iskoriste u Partizanu i čini se da su uspjeli u tome.

Vrlo brzo Pokuševski bi trebalo da bude ozvaničen kao novi igrač crno-bijelih i kod Željka Obradovića pokušaće da nastavi košarkaški razvoj koji je zaustavljen teškom povredom iz prošle godine, kada je bio član Oklahome. Dugo je bio van terena i nije uspio da uhvati ritam bez dovoljno utakmica u NBA ligi, a procijenjeno je da bi povratak u Evropu u ovom trenutku bio od velike koristi za njegovu karijeru.

Aleksej Pokuševski (22) je ponikao u novosadskim klubovima, a onda se još kao 12-godišnjak preselio u Atinu gdje je igrao za Olimpijakos. Nakon nastupa za prvi tim, Pokuševski je izašao na draft i 2020. godine je izabran kao 17. pik od strane Minesote. Prešao je zapravo u Oklahomu i u njoj bio sve do ove zime, kada je dobio otkaz i prešao u Šarlot.

Karijerni prosjek Alekseja Pokuševskog u NBA ligi je 7,5 poena, 4,6 skokova i 1,9 asistencija po meču, a dobro znamo i da je navijač Partizana, pošto je gledao neke njegove mečeve i čak pomogao finansijski da se plati porez.

Podsjetimo, Partizan je ovog ljeta ozvaničio dolaske Vanje Marinkovića, Ifea Lundberga i Frenka Nilikine, dok se čekaju i potvrde transfera Brendona Dejvisa, Sterlinga Brauna, Tajrika Džounsa, Ajzeje Majka, Isaka Bonke, Marija Nakića, Arijana Lakića i Karlika Džounsa.

Dakle, sa Pokuševskim to je tačno 12 košarkaša, pa Partizan zapravo ima potpuno novi tim za narednu sezonu.