Košarka

DUBAI DOVEO NOVO POJAČANJE: Igrao za Zvezdu i Partizan, vjenčao se sa prelijepom odbojkašicom, pa potpisao ugovor

Autor Nemanja Stanojčić

Nemanja Dangubić vraća se u ABA ligu i nosiće dres novoformiranog Dubaija.

Izvor: Instagram/danga06/printscreen

KK Dubai polako sklapa tim za novu sezonu. Posle Danila Anđušića i Nejta Mejsona u klub je stigao još jedan srpski košarkaš - Nemanja Dangubić. Nekadašnji košarkaš Crvene zvezde i Partizana potpisao je dvogodišnji ugovor (1+1) sa novoformiranim timom koji će igrati u ABA ligi naredne sezone.

Trener Jurica Golemac mora da napravi cio novi tim koji će se takmičiti u regionalnom takmičenju kao ekipa koja nije geografski na području Balkana. "Pored kvaliteta koje posjeduje Nemanja je prvobitno timski igrač, igra odličnu odbranu i u svakoj ekipi u kojoj je bio radio je sve za dobrobit tima. Nesebičan, pametan igrač, sa iskustvom igranja u ABA ligi", poručio je Golemac.

Dangubić je profesionalnu karijeru započeo u Hemofarmu, pa je igrao u Megi, pa je onda četiri godine proveo u Zvezdi sa kojom je tri sezone u nizu osvajao regularno takmičenje. Potom je prešao u Bajern, igrao je i za Estudijantes i onda se vratio u Beograd i potpisao za Partizan gdje je bio od 2020. do 2022. godine. Iz Humske je tišao u Grčku i tamo je igrao za Prometej i Peristeri.