Košarka

PARTIZAN DOVEO NOVO POJAČANJE! Plejmejker iz Kine dolazi kod Željka, ugovor je već potpisan!

Autor Nemanja Stanojčić

Karlik Džouns biće organizator igre Partizanau novoj sezoni.

Izvor: NEBOJSA PARAUSIC/© MN PRESS, ALL RIGHTS RESERVED

Partizan je našao novo pojačanje, stiže plejmejker sa NBA iskustvom. U pitanju je Karlik Džouns (26) koji je prošle godine briljirao na Svjetskom prvenstvu. On igra za reprezentaciju Južnog Sudana i u Humsku dolazi iz Kine.

Prema informacijama "Telesporta" on je potpisao dvogodišnji ugovor i biće zadužen za organizaciju igre u timu Željka Obradovića u narednoj sezoni. On će biti dio nacionalnog tima i na predstojećim Olimpijskim igrama, njegova reprezentacija opet je u grupi sa ekipom Svetislava Pešića, a prije svega toga stavio je paraf na novi ugovor.

Partizan je do sada zvanično potpisao ugovore sa Vanjom Marinkovićem, Ife Lundbergom i Frenkom Nilikinom. Očekuje se da to bude slučaj i sa Isakom Bongom, Sterlingom Braunom, Arijanom Lakićem... Posle sezone u kojoj crno-bijeli nisu osvojili nijedan trofej, pa srpski stručnjak pravi novi tim.

Džouns je na Mundobasketu prosječno bilježio 20,4 poena, 10,6 asistencija i 4,6 skokova po meču. Prošlu sezonu proveo je u Kini, a ima iskustvo igranja i u NBA ligi pošto je nosio dresove Dalasa, Denvera i Čikaga. Bio je i najbolji strijelac Razvojne lige u sezoni 2022/23 kada je igrao za filijalu Bulsa.