Košarka

PARTIZAN KRENUO PO "NAJBOLJE KRILO U EVROPI" Ovaj transfer bi zatresao Evroligu - uključen i Miško Ražnatović!

Autor Mladen Šolak

Poznati američki košarkaš mogao bi da ovog leta potpiše za crno-bele!

Izvor: MN Press

Partizan navodno želi da dovede Vila Klajburna, sjajnog Amerikanca kojem je u junu istekao ugovor sa Efesom. Šampion Evrolige sa moskovskim CSKA, koji je od 2022. godine igrao u Istanbulu, slobodan je igrač i može da bira novi klub bez obaveze da za njega bude plaćeno obeštenje, a crno-bijeli su navodno "zagrizli" za njegove usloge.

Vil Klajburn je duže od decenije u Evroligi i već sedam godina igra na najvišem nivou. Posle epizoda u Ulmu, Hapoel Holonu i Darušafaki, on je 2017. godine prešao u CSKA Moskvu i nakon pet godina u Rusiji 2022. otišao u Efes, sa kojim je bio prvak Turske. Klajburn već osam sezona postiže dvocifreni broj poena u Evroligi i ko prati evropsku košarku dobro zna koliko bi pojačao tim Željka Obradovića od prvog dana kada bi zadužio crno-bijelo.

U završnici prošle sezone, posle pobjede u gradskom derbiju protiv Fenerbahčea u Evroligi, Vil Klajburn je bez lažne skromnosti o sebi pričao kao o najboljem krilnom košarkašu u Evroligi. "Ako neko sumnja ko je najbolja 'trojka' u Evropi, to sam još uvijek ja. To ću i ostati", kazao je Klajburn.

Uključen i Miško Ražnatović

Amerikanac rođen u Detroitu 1990. napunio je 34 godine u maju i igre koje je pružao prošle godine pokazale su da je i dalje "onaj stari", MVP Fajnal-fora Evrolige 2019, član idealnog tima najjačeg takmičenja te sezone... U cio posao biće uključen i agent košarkaša Miodrag Miško Ražnatović, koji je agent i njegovom rođenom bratu, Krisu Klajburnu.