Košarka

SKANDAL NA UTAKMICI, POBILI SE NBA ASOVI! Ludnica na prijateljskom meču, hvatali se za vrat

Izbila je tuča usred utakmice između Francuske i Njemačke...

Izvor: CourtsideBuzzX/X

Olimpijske igre uskoro počinju (od 26. jula do 11. avgusta) i mnogi su uveliko u procesu priprema. Tako je i sa košarkašima, pa se organizuju prijateljske utakmice da se podigne forma pred takmičenje. Jedan takav meč odigrali su Francuska i Njemačka i nije se dobro završilo, došlo je do tuče između dvojice NBA asova koji igraju za spomenute dve reprezentacije.

Denis Šruder i Evan Furnije su imali fizički obračun. Prvo je Nijemac uhvatio rivala za vrat, onda mu je Francuz uzvratio i nastao je haos. Ekspresno su se umiješali saigrači, došlo je do razdvajanja. Sudija je pokušao da ih natjera da porazgovaraju i da se pomire, jer je prijateljski meč u pitanju, mada ni to nije pomoglo odmah. Tek poslije nekoliko minuta je došlo do pomirenja.

Sudije su pogledale snimak i isključili su Furnijea sa meča. Interesantno je i to da su ove dvije reprezentacije u istoj grupi na Olimpijskim igrama. Uz njih tu je i Japan, dok se čeka pobjednik kvalifikacionog turnira u Letoniji gdje Brazil čeka protivnika u finalu.

Što se meča tiče Francuska je ubjedljivo slavila (90:66), možda je i to bio razlog nervoze. U pobjedničkom timu istakli su se Viktor Vembanjama (25, 5sk), Matijas Lesor (15, 3sk) i Rudi Gober (13, 7sk), dok su na drugoj strani najbolji bili Denis Šruder (23, 6as) i Oskar da Silva (15), samo su oni i bili dvocifreni.