Košarka

KABOLKO VODI BRAZIL NA OLIMPIJSKE IGRE! Aco Petrović na korak do cilja, igraće u finalu

Brazil je prošao u finale kvalifikacionog turnira za Olimpijske igre, tim Aleksandra Petrovića na korak do Pariza.

Izvor: Edijs Palens / Xinhua News / Profimedia

Brazil je na korak do plasmana na Olimpijske igre. Tim Aca Petrovića prošao je u finale kvalifikacionog turnira u Rigi i tamo čeka pobjednika drugog duela između Letonije i Kameruna i velike su šanse da će protiv domaćina turnira tražiti vizu za Pariz.

U prvom meču polufinala brazilski tim je poslije preokreta savladao Filipine - 70:61 (12:22, 15:11, 24:6, 20:21). Filipinci su bili bolji rival u prvom poluvremenu, pred kraj druge dionice imali su 10 poena prednosti (33:23), ali su se tu negdje i zaustavili.

Bruno Kaboklo počeo je da dominira u reketu, Jago dos Santos pogodio je važnu trojku, pet poena u nizu dao je Lukas Dijaz i na ulasku u posljednji kvartal Petrovićev tim imao je dvocifreno vođstvo (51:39). U posljednjoj dionici Kaboklo je nastavio da pravi razliku, uključio se i Marselinjo Uertas i sve je bilo gotovo.

U pobjedničkom timu najefikasniji bili su Kaboklo (15, 11sk), Uertas (13, 7as), Dijaz (10, 9sk) i Jago (8, 2as, 2sk). Na drugoj strani Džastin Braunli dao je 15 poena, uz 8 skokova, a Dvajt Ramos dodao je 13. Finale je na programu u nedjelju 7. jula.