Košarka

ZVEZDA ZARAĐUJE MILIONE OD NBA TRANSFERA! Nebojša Čović otkrio sve - klub čeka važnu vijest iz Amerike!

Autor Mladen Šolak

KK Crvena zvezda i u noći između četvrtka i petka osluškuje vijesti iz SAD.

Izvor: Printscreen/Prva TV

KK Crvena zvezda zaradiće dva miliona dolara od odlaska Nikole Topića u NBA ligu, rekao je za "Meridian sport" Nebojša Čović u četvrtak, na dan sjednice skupštine kluba u Beogradu. Najtalentovaniji košarkaš Zvezde odabran je kao 12. "pik" NBA drafta i nastaviće karijeru u Oklahomi.

"Odlično je prošao. Moglo je i bolje. Krivo mi je što se povrijedio, ali takve stvari se dešavaju. Otišao je u Oklahomu, koji ima sjajan medicinski blok, kao i izuzetnog generalnog menadžera, tako da je prošao sjajno. Negdje oko 2.000.000 dolara ćemo zaraditi. Mi se time ponosimo, veliki uspjeh, ali najvažnije je da se Nikola oporavi", rekao je Čović.

Crveno-bijeli pratiće draft i ove noći, jer iščekuju da li će biti odabran Nikola Đurišić, doskorašnji igrač Mege koji bi mogao da nastavi karijeru u Zvezdi u slučaju da se ne preseli u Ameriku ovog leta.

“U pregovorima smo sa Đurišićem i želimo mu svu sreću večeras na draftu", rekao je Čović i pomenuo njegovo ime i kada je bio upitan na kojim pozicijama će Zvezda tražiti pojačanja do kraja prelaznog roka. "Mogu da budu pozicije 4/5, 2/3… U zaisnosti od Đurišića", dodao je on.

Izvor: MN Press

 Zvezda je ovog proljeća dovela centra Mege Uroša Plavšića kao prvo pojačanje, a posle tog potpisa počele su da odjekuju bombe na Malom Kalemegdanu, jer su došli šuter Olimpijakosa Ajzeja Kenan i krilo Barselone i ljubimac navijača, Nikola Kalinić. Ove nedelje, crveno-bijeli su "potpisali" i krilnog centra Majka Dauma, koji je prošle sezone igrao za Efes.