Košarka

BUDUĆNOST DOVELA PRVO POJAČANJE: ĐORĐIJE JOVANOVIĆ POTPISAO ZA CRNOGORSKOG ŠAMPIONA

Autor Balša Janković

Podgorički klub je objavio da je dogovorio dolazak Đorđija Jovanovića, potencijalnog reprezentativca Crne Gore.

Izvor: Marko Metlas/© MN press, all rights reserved

Budućnost Voli je posljednjih dana uradila dva velika posla, produžila je ugovore sa Jogijem Ferelom i Flečerom Megijem, a sada je došao momenat i za prvo pojačanje u redovima crnogorskog šampiona.

Podgorički klub je objavio da je dogovorio dolazak Đorđija Jovanovića, potencijalnog reprezentativca Crne Gore.

"Kao klub koji je sinonim crnogorske košarke želimo da se potrudimo da svakog igrača sa našim košarkaškim genom dovedemo u klub kako bi prosperirali i mi kao klub, ali i reprezentacija", objavila je Budućnost.

Jovanović je prošao sve mlađe crnogorske selekcije i bio jedan od najboljih igrača u generaciji koja je osvojila bronzu na Evropskom prvenstvu do 20 godina u Podgorici.

Profesionalnu karijeru je počeo u Partizanu, gdje je sarađivao sa Željkom Obradovićem kod kojeg je i debitovao u AdmiralBet ABA ligi, a onda je pošao u Sjedinjene Američke Države - potpisao je za Ontario Kliperse, razvojni tim NBA franšize LA Klipersa, koji se takmičiti i Dži ligi.

"Borio se za minute, koristio svaku priliku, i nakon dvije godine odlučio je da je najbolje za njegov košarkaški put da "pokori svoje dvorište. Jovanović je visok 199 centimetara, igra na poziciji krila, s tim što može da se "spusti" i na poziciju dva. Đorđije, dobrodošao u plavo-bijelu porodicu!", ističe se iz Budućnost.