Košarka

SRBIN IZ ZADRA PRVO POJAČANJE PARTIZANA! Ponikao u Zvezdi, zaplakao u Hrvatskoj, igraće kod Željka!

Autor Dušan Ninković

Svojevremeno jedan od najtalentovanijih srpskih košarkaša Arijan Lakić stiže u Partizan.

Izvor: MN Press

Počela je velika rekonstrukcija u igračkom kadru košarkaškog kluba Partizana! Dugo je djelovalo da je Vanja Marinković prvo pojačanje tima Željka Obradovića za novu sezonu, ali djeluje da će prije reprezentativca Srbije potpis na višegodišnji ugovor sa crno-bijelima staviti drugi srpski košarkaš - riječ je o Arijanu Lakiću, nekadašnjem omladincu Zvezde koji stiže iz Zadra.

Nakon što je još jednom osvojio šampionsku titulu u Hrvatskoj, a zatim zaplakao pred kamerama, srpski košarkaš Arijan Lakić (24) napustiće Zadar i postati novi igrač Partizana. Deluje da je Lakiću namjenjena uloga u rotaciji, odnosno da on neće biti jedan od nosilaca igre crno-bijelih, ali bi svojom energijom mogao da bude bitan faktor sa klupe za trenera Obradovića. Pogledajte detalje iz Lakićeve karijere:

Lakić je tokom nedavno završene sezone u ABA ligi odigrao 28 mečeva, uz 32 minuta na terenu u prosjeku. Postizao je 9,6 poena po meču, uz 3,9 skokova i 3,6 asistencija u timu čija je prva zvijezda bio Luka Božić - povremeni hrvatski reprezentativac za kojeg se Partizan interesovao prethodnih godina.

Ipak, u Beograd će samo Lakić, kojem je to povratak u glavni grad Srbije. Arijan je svojevremeno bio jedan od najtalentovanijih igrača Crvene zvezde, ali ga je teška povreda sprečila da napravi karijeru kakva se predviđala. Prošao je mlađe kategorije crveno-bijelih, potpisao profesionalni ugovor i kada je trebalo da zaigra na pozajmici za FMP uslijedila je povreda zbog koje je pauzirao čitavu sezonu.

Kasnije je na pozajmicama igrao za Vrijednosnice iz Osijeka, Borac iz Čačka i Sarajevo Sparse, pre nego što se skrasio u Zadru koji mu je dao priliku da se u potpunosti afirmiše. Arijan Lakić je sa reprezentacijom do 18 godina osvojio zlato na Evropskom prvenstvu u Letoniji 2018. godine. Dio tog tima bili su Filip Petrušev, Uroš Trifunović, Marko Pecarski, Dalibor Ilić...