Košarka

PARTIZAN SE OGLASIO SA SAOPŠTENJEM! Važna poruka crno-bijelih pred drugi meč protiv Zvezde!

Autor Bojan Jakovljević

Meč će biti odigran u srijedu, a Partizan pokušava da prekine neugodan niz.

Izvor: MN Press

Košarkaši Partizana poraženi su u prvom meču finalne serije Superlige, a priliku da se revanširaju Crvenoj zvezdi imaće već u srijedu od 20 časova, pred svojim navijačima. Drugi meč u seriji biće odigran u Beogradskoj areni, a dan prije te utakmice crno-bijeli su se oglasili saopštenjem u kojem pozivaju navijače da bodre ekipu bez uvreda i bez ubacivanja predmeta u teren.

Želja Partizana je da upiše pobjedu na posljednjoj utakmici u sezoni pred svojim navijačima, ali i da seriju vrati u halu "Aleksandar Nikolić", gdje bi eventualnim brejkom prekinuo dugogodišnju dominaciju Crvene zvezde. Partizan je posljednju titulu u Srbiji osvojio u proljeće 2014. godine, nakon čega je najveći rival osam puta stizao do pehara.

"U srijedu, 5. juna, crno-bijeli igraju posljednji meč pred svojim navijačima u sezoni 2023/24. U Beogradskoj areni, Partizan dočekuje Crvenu zvezdu od 20 časova, u drugoj utakmici finala plej-ofa Superlige Srbije. Trenutni rezultat je 1:0 u korist rivala, a titulu prvaka Srbije osvojiće tim koji zabilježi dvije pobede. Sutrašnja utakmica, prilika je da pod svodovima Beogradske arene ekipa Partizana izbori 'majstoricu' i tako za subotu zakaže finalnih 40 minuta borbe za titulu! KK Partizan poziva navijače da još jednom ispune Beogradsku arenu i pomognu svom timu. Glasna podrška, bez ubacivanja predmeta u teren i vrijeđanja bilo koga! Ulazi u dvoranu, biće otvoreni od 18 časova, a Klub poziva navijače da zbog pojačanih bezbjednosnih mjera, dođu na utakmicu ranije. U sezoni na izmaku, neke zajedničke želje nisu ostvarene, ali Partizan nikada ne odustaje! Hajde da zajedno izborimo pobjedu i vratimo plej-of seriju u Pionir. Korak po korak, poen po poen, do konačnog preokreta i trofeja! Budi uz Partizan!", navodi se u saopštenju crno-bijelih.

Partizan je trenutno u veoma lošem nizu rezultata protiv najvećeg rivala. Crvena zvezda je pobijedila na posljednjih sedam mečeva, svim koji su se igrali tokom 2024. godine - počelo je u Evroligi (88:72), nastavilo se u ligaškom dijelu ABA lige (88:86), zatim Kupu Radivoja Koraća (85:79) i finalnoj seriji regionalnog takmičenja (85:82, 80:73, 82:76). Na kraju niza Crvena zvezda je dobila prvi meč finalne serije domaćeg prvenstva (89:88) pred svojim navijačima, nakon promašaja Zeka Ledeja u posljednjoj sekundi.